Hlavní obsah

Začíná festival Respect se skupinami z Afriky, Indie či Rumunska

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. června začíná na louce pod Bruselskou cestou na Výstavišti v pražských Holešovicích unikátní hudební festival Respect, který se specializuje na africkou, asijskou, latinskoamerickou či balkánskou hudbu.

Foto: Respect

Na Hawa Doumbia

Článek

Respect má objevnou dramaturgii a stále si udržuje charakter menší rodinné akce, kde mají návštěvníci blízko k muzikantům. Kromě hudby vždy nabízí exotické dobroty z celého světa. První ročník proběhl v roce 1998 na terasách Jízdárny Pražského hradu.

V sobotu zahájí program ve 14.00 Radio Cos ze Španělska a následovat budou rumunští Balanescu Quartet, francouzští Sirventés, Petr Nikl, Na Hawa Doumbia z Mali a indicko-izraelští Junun.

Foto: Respect

Radio Cos

Foto: Taktika Muzika

Iva Bittová

V neděli zahrají od 14.00 Erik Marchand & Bojan, poté Iva Bittová & Čikori, United Vibrations z Velká Británie a Victoria Hanna z Izraele. Finále patří slavným Ali Farka Touré Band.

Kromě toho je připraven i dětský program – Maringotka snů, bublinář Václav Strasser, malování na obličej a interaktivní instalace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám