Hlavní obsah

Začíná festival fyzického divadla Za dveřmi je Nultý bod

Právo, Klára Kolářová

Fyzické divadlo a klauni rozveselí na týden pražské ulice. V pondělí 18. července startuje festival Za dveřmi je Nultý bod, který představí loutkaře, klauny a divadelníky z dvanácti zemí.

Článek

Jako zástupce Česka uvidí diváci skupinu V. O. S. A Theatre, která předvede své obrovské pojízdné stroje, jež vzbudily pozornost i na světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji.

Netradiční projekt s mezinárodní účastí vznikl letos spojením původně samostatných festivalů pouličního a fyzického divadla.

Organizátoři se inspirovali v zahraničí

„Řada souborů, které v Praze vystoupí, si v zahraničí vydobyla velkou prestiž. Inspiraci jsme brali na zahraničních přehlídkách. Třeba v Polsku nebo Německu se podobné akce těší velké oblibě,“ popisuje organizátorka Lucie Kosová.

Pořadatelé doporučují divákům mimo jiné oceňovaný polský ansámbl Teatr Kana, který vede jeden z hlavních představitelů takzvané nové vlny polského divadla Zygmunt Duczyński, za zhlédnutí stojí britská divadelní umělkyně Nola Raeová, jež si získala diváky ve více než šedesáti zemích světa, nebo ruská divadelní skupina BlackSKYWhite.

Vstupné na venkovní představení jsou zdarma, podrobný program na www.nultybod.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha hostí kongres o Shakespearově tvorbě

Česká metropole hostí světový kongres o tvorbě jednoho z nejslavnějších literátů a dramatiků - Williama Shakespeara. Součástí akce, která potrvá do 22....

Výběr článků

Načítám