Hlavní obsah

Za dveřmi je festival Nultý bod

Právo, Radmila Hrdinová

Festivaly Za dveřmi a Nultý bod spojily své síly, aby na dobu od 16. do 22. července připravily divákům v Praze pestrý týden plný pouličního, fyzického a tanečního divadla. „Pouliční divadlo je fenomén, který je u nás – na rozdíl od ostatního světa – stále ještě opomíjený,“ říká ředitel festivalu Za dveřmi Jakub Vedral.

Foto: Archiv festivalu

Na festivalu Za dveřmi a Nultý bod vystoupí i Spitfire Company.

Článek

Dvanáct představení nabídne špičky pouličního divadla, ať už jsou to polský Teatr Biuro Podróży, domácí Continuo a Teatr novogo fronta anebo proslavený německý antagon theater AKTion, jehož produkcí festival vyvrcholí a v němž nebude nouze o efekty včetně těch ohňových.

Nultý bod směruje svá představení převážně do Divadla v Celetné, kde uvede nedávno premiérované kontroverzní představení Spitfire Company & Warsaw Mime Center in Teatr Na Woli nazvané 13. měsíc/Requiem za Bruna Schulze, novou produkci Miřenky Čechové & Tantehorse, jež pod titulem S/He is Nancy Joe vypovídá o tématu změny identity.

Edukativní workshopový týden

Současně s festivalem se uskuteční i edukativní workshopový týden Performing Arts for the Future – PAFF, zaměřený na setkání studentů a mladých umělců s autoritami performativního umění.

Budou mezi nimi např. Martin Matejka z Institutu Jerzyho Grotowského, německá choreografka Juschka Weigelová, maďarský performer Ferenc Fehér, klaunská legenda Nola Raeová a další.

Workshopový týden vyvrcholí společnou prezentací vybraných účastníků v Divadle v Celetné či na lodi Tajemství bratří Formanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám