Hlavní obsah

Yoko Ono překazila návrat Beatles

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonka Yoko Ono byla hlavním důvodem, proč se Paul McCartney a John Lennon po rozpadu skupiny Beatles v roce 1970 nikdy společně nevrátili na scénu.

Článek

Píše to hudební publicista Peter Ames Carlin ve své knize nazvané Paul McCartney: A Life (Paul McCartney: Život). Podle něho oba členové slavné liverpoolské kapely plánovali reunion v roce 1974.

Tehdy se ale proti postavila Yoko Ono, partnerka Lennona, jež na něho měla velmi silný vliv. Hudební historici vždy uváděli, že právě ona byla jedním z důvodů, proč se skupina na vrcholu své slávy na prahu sedmdesátých let minulého století rozpadla.

Podle Carlina se McCartneymu po starém kamarádovi a spoluhráči velmi stýskalo a ve čtyřiasedmdesátém za ním odjel do newyorských studií Burbank, kde Lennon právě nahrával. Celou noc tam spolu se Steviem Wonderem seděli, hráli na piáno a skvěle se bavili.

Foto: Právo

Yoko Ono

Lennon pak pozval McCartneyho i jeho ženu Lindu do svého domu v Malibu, kde bydlel se svou tehdejší přítelkyní May Pang. Právě ona později Carlinovi prozradila, že Lennon na setkání hovořil s McCartneyem o plánech na společný koncert Beatles.

K reaktivaci ale nikdy nedošlo, protože několik týdnů poté obnovil Lennon svůj vztah s Yoko Ono a na její popud přestal mít o sjednocení Beatles zájem. Carlinova kniha má čtyři sta stran a vyjde u nakladatelství JR Books 25. října letošního roku. Na některých serverech si ji lze objednat již nyní.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi už nebudou soutěžit v Eurovision Song

Česká republika ve čtvrtek podle BBC oznámila, že se už nebude účastnit písňové soutěže Evropské vysílací unie (EBU) s názvem Eurovision Song Contest. Důvodem...

Výběr článků

Načítám