Hlavní obsah

Xindl X v písni nabádá k tomu, abychom sundali růžové brýle

Právo, jaš, kul

Písničkář Xindl X se písní Růžový brejle loučí se svou výběrovou deskou Anděl v blbým věku, která vyšla loni. Ke skladbě přidává videoklip, jenž měl přichystaný už od jara, ale kvůli koronavirové krizi ho odložil. Na Novinkách.cz má nyní premiéru.

Klip k písničce Xindla X Růžový brejleVideo: archiv umělce

 
Článek

„Je načase, aby se mluvilo i o jiných důležitých tématech. Jako o těch, o nichž zpívám v písni,“ tvrdí Xindl X. Upozorňuje na fakt, že máme jen jednu planetu a měli bychom se k ní podle toho chovat.

Na první pohled veselý, zábavný a barevný videoklip se satirickým a pro Xindla X charakteristickým stylem humoru ve výsledku získává spíš temné barvy a atmosféru hodnou zamyšlení. „To nejhorší ohledně korony snad už máme za sebou. A pokud máme dojem, že situace není tak vážná, měli bychom si sundat ty růžové brýle,“ podotýká Xindl X.

Foto: archiv umělce

Z klipu k písni Růžový brejle od Xindla X.

O produkci písně se postaral Dalibor Cidlinský Jr., se kterým Xindl X připravuje novou desku Terapie. Pokřtí ji na největším koncertě své kariéry 30. ledna 2021 v pražské O2 areně.

Videoklip natočil Ondřej Pfeiffer, jenž už nyní připravuje animované projekce k písním speciálně pro koncert v O2 areně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám