Hlavní obsah

Xindl X oslavil koncertem ve Foru Karlín čtyřicítku a vydal vánoční klip

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Xindl X odehrál ve čtvrtek 28. listopadu koncert ve vyprodaném pražském Foru Karlín. Oslavil na něm deset let na scéně i své čtyřicátiny, které měl v létě. Nyní představuje videoklip k nové písničce Čas to zabalit. Na Novinkách.cz má premiéru.

Xindl X vydal klip k písničce Čas to zabalitVideo: Universal Music

 
Článek

Od zástupců vydavatelství Universal Music převzal během svého výročního koncertu platinovou desku za prodej alba Sexy Exity. Oznámil rovněž, že 30. ledna 2021 vystoupí v pražské O2 areně.

Na koncertě rovněž premiérově zazněla vánoční píseň Čas to zabalit, ke které natočil poeticky laděný videoklip. O jeho režii se postaral Jonáš „Lipo“ Červinka.

Foto: Lucie Levá

Xindl X při svém vystoupení ve Foru Karlín

„Před sedmi lety jsem zkazil spoustě rodin Vánoce tím, že jsem do světa vypustil píseň, díky níž si teď řada dítek pod stromečkem zpívá Štědrý večer nastal, když jsem doma chlastal. Letos jsem se to rozhodl napravit tím, že složím i jednu vážnou vánoční píseň, která více odpovídá tomu, jak Vánoce skutečně vnímám,“ říká Xindl X.

„Využil jsem skutečnosti, že vánoční píseň, kterou mi Xindl X poslal, je trochu v jiné poloze, než jsem u něj zvyklý. Mně tato jeho lyrická stránka moc sedí,“ dodal režisér klipu Červinka.

„Příběh rodiny odehrávající se v prostředí vlakového nádraží jsem volil záměrně. Jednak pro mě mají vlaky nezaměnitelnou atmosféru, a jednak mi osobně evokují čas Vánoc. Ve svých klipech se rád vracím ke svým kořenům, i proto je děj zasazen do kraje, ve kterém jsem sám vyrůstal.“

Foto: Radek Kudláček

Režisér Jonáš „Lipo” Červinka (vlevo) a Xindl při natáčení klipu

Ve Foru Karlín zazpíval ve čtvrtek Xindl X své největší hity a představil i novinky, které jsou na jeho aktuálním výběrovém albu.

Bylo vyprodáno, přišlo více než tři tisíce diváků, a písničkář si na pódium pozval hned několik hostů. Byla mezi nimi skupina Slza nebo zpěvák Sebastian.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám