Hlavní obsah

Wohnout vydal nové album Rande s panem Bendou

Právo, Jaroslav Špulák

Nové album Rande s panem Bendou pražského Wohnoutu pokračuje v linii nastoupené předešlými dvěma dílky Zlý noty na večeři a Pedro se vrací. Koncert a křest nové desky proběhne 18. listopadu v pražské Lucerně. Kytarista Matěj Homola k hudbě a filosofii kapely Wohnout dodává: Tabu je pro nás propaganda a láska.

Foto: Petr Hejna

kostel Nejsvětější Trojice

Článek

Podle očekávání jste se na nové desce nepustili do žádných hudebních experimentů a pokračujete v cestě vytyčené minulými dvěma alby. Přesto, nelákalo vás nabořit všeobecné povědomí o vaší hudbě?

Jdeme po své cestě, nová deska je pokračováním předešlé Pedro se vrací. Chceme dělat pestrou hudbu, být k ní zodpovědní, protože je pro nás něco jako bůh, a stylově se neomezovat. Doufám, že jsme se instrumentálně trochu zlepšili. Předpokládám, že následující deska bude zase v duchu té současné.

Na novince je méně jednoznačně melodických písniček. Proč?

Takhle se to nesnažím hodnotit, ale je fakt, že jsme se v kapele shodli na tom, že je to "špinavá" deska. Takový návrat k našim začátkům. Předešlé dvě desky jsme strašně šperkovali, kytarová sóla jsme nahrávali třeba desetkrát. Teď jsme přišli, prdli to tam, chyba nechyba. Snažíme se, aby v písničkách nějaké melodie byly, ovšem současně nám jde o to se neopakovat. Myslím si, že nejmelodičtější postupy už jsme si vybrali na předešlých albech, a tak hledáme trochu složitější motivy.

Existuje pro vás nějaké omezení?

Všechno, co nahrajeme na desku, musíme umět zahrát na koncertech. Nepoužíváme samply ani elektroniku. Jinak jsme dost omezení textově, musíme se hlídat, abychom nepoužívali stále stejná slova. Navíc neděláme texty propagandistické a o lásce. Nevěříme si je a neumíme je dělat vážně. 

Celý rozhovor s kytaristou Matějem Homolou vám přinese úterní vydání deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám