Hlavní obsah

Vzniká další seriál podle prózy Eleny Ferrante

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Streamovací platforma Netflix chystá seriálovou adaptaci nejnovějšího románu italské spisovatelky skrývající se pod pseudonymem Elena Ferrante. Uvedl to americký server Variety. Datum premiéry a obsazení zatím zůstávají neznámé.

Foto: HBO

Ludovica Nasti (vlevo) a Elisa del Genio jako Lila a Elena v seriálu Geniální přítelkyně.

Článek

Seriál v produkci Netflixu a italské společnosti Fandango bude vycházet z posledního románu Eleny Ferrante s názvem The Lying Life of Adults (Prolhaný život dospělých), který se v Itálii stal po loňském vydání bestsellerem. V českém překladu by měl vyjít letos 1. září v nakladatelství Prostor.

Portrét středostavovské dívky Giovanny ukazuje její zásadní proměnu během dospívání v devadesátých letech minulého století. Protagonistka se vydává najít svou tetu, jež žije na druhé straně města v dělnické čtvrti.

Smyšlené a pravdivé příběhy Eleny Ferrante

Kultura

Děj je zasazen do Neapole, kde se odehrává většina autorčiných děl včetně úspěšné tetralogie Geniální přítelkyně. Tu do seriálové podoby převedla televizní stanice HBO, dostupné jsou zatím první dvě řady a aktuálně se připravuje třetí.

„Knihy Eleny Ferrante inspirují a přitahují čtenářstvo nejenom v jejím rodišti. Máme radost, že její poslední dílo můžeme představit na obrazovkách globálnímu publiku. V partnerství s produkcí Fandango chceme pokračovat a věnovat se i dalším zajímavým příběhům italské provenience, které by mohly rezonovat po celém světě,“ uvedl za Netflix Felipe Tewes.

Díky seriálu Geniální přítelkyně se dvě mladé Italky staly hvězdami

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám