Hlavní obsah

Vypsaná fixa nahraje na festivalu Rock for People album, druhý den ho chce prodávat

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubická skupina Vypsaná fixa nahraje na blížícím se festivalu Rock for People, který se uskuteční 3. až 6. července ve Festival Parku v Hradci Králové, své druhé koncertní album. V neděli 4. července pořídí záznam svého večerního vystoupení a hned druhý den si budou moci návštěvníci akce zakoupit nahrávku na CD.

Článek

„Rock for People je v podstatě náš kmenový festival a navíc na něm letos odehrajeme svůj jubilejní desátý koncert. Napadlo nás, že bychom na něm mohli i z mnoha jiných důvodů nahrát koncertní album a nabídnout ho hned druhý den návštěvníkům,“ řekl Právu zpěvák a kytarista Vypsané fixy Márdi.

Kapela zatím nemá jasno v tom, jaké písničky při svém festivalovém vystoupení zahraje. Rozhodne o nich až během soustředění, které absolvuje tento týden. Márdi ale slíbil, že by mělo dojít i na nějakou skladbu, kterou kapela dosud na svých deskách – studiových ani koncertních – nevydala. „Přestože bude vydání alba do druhého dne časově náročné, máme plán, podle kterého by to mělo teoreticky klapnout. Až skončí Rock for People, chtěli bychom to album dát do distribuce a prodávat ho také přes své internetové stránky,“ vysvětluje Márdi.

Svou první koncertní nahrávku vydala Vypsaná fixa v roce 2006. Byla pořízena v ostravském klubu Fabric a vyšla pod názvem V Fabric. Současně vyšel DVD záznam s bonusy, který kapela nazvala Před náma jedeme my.

V pondělí 5. června vyjde její druhá koncertní deska pod názvem VFRFP, tedy Vypsaná fixa – Rock for People. Prodávat se bude za 99 Kč.

Své dosud poslední studiové album vydala Vypsaná fixa v loňském roce. Dostalo název Klenot a čtveřice je pořídila v londýnském studiu za cenu více než milión Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Rock a svatba na festivalu Noc plná hvězd

Nejstarší moravský rockový festival Noc plná hvězd oslavil o víkendu osmnáct let existence. Jeho letošní ročník se konal v pátek a sobotu na fotbalovém...

Mark Knopfler si opět podmanil Prahu

Na šest tisíc diváků přilákal o víkendu do pražské O2 Areny skotský zpěvák a kytarista Mark Knopfler. Jedenašedesátiletý někdejší frontman britských Dire...

Výběr článků

Načítám