Hlavní obsah

Vynálezce: Leonardo da Vinci promluví hlasem Jiřího Korna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S koncem roku začali filmaři představovat projekty, které se mají stát hitem kin pro následující rok. Patří k nim francouzský animovaný snímek Vynálezce, který zachycuje svět geniálního tvůrce a umělce Leonarda da Vinci. V češtině mu hlas propůjčil Jiří Korn.

Trailer k filmu VynálezceVideo: Donart Film

 
Článek

Film vznikl kombinací stop-motion a ručně kreslené animace.

„Pokud něco vyžaduje ruční filmařské umění, je to příběh o Leonardu da Vinci: umělci, řemeslníkovi a vynálezci, který pracoval rukama… Já a moji spolupracovníci jsme tak nemohli odolat kouzlu vybudovat renesanční svět v miniaturách,“ uvedl režisér a scenárista Jim Capobianco, který byl nominován na Oscara za film Ratatouille. Spolurežisérem Vynálezce je i Pierre-Luc Granjon.

V původní verzi znějí hlasy Stephena Frye, Daisy Ridleyové, držitelky Oscara Marion Cotillardové a dalších hvězdných herců a hereček. V češtině hlasy postavám propůjčili vedle Jiřího Korna, Marek Lambora, Daniel Krejčík nebo Jan Vondráček.

Snímek si odbude v českých kinech premiéru 18. ledna 2024. V USA proběhla již v polovině září. Diváky zavádí do časů, kdy Leonardo da Vinci opouští Itálii, aby se připojil k francouzskému dvoru, kde může svobodně experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Čeká jej nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou. Společně se snaží najít odpověď na otázku: Jaký je smysl života?

Mission: Impossible IV zrežíruje Brad Bird, tvůrce Úžasňákových

Kultura

Objasnili jsme další záhadu Mony Lisy, tvrdí italští experti

Zahraniční

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám