Hlavní obsah

Vyhlásili nominace na Ceny Anděl. Nejvíce jich má Lenny

Právo, jaš

Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu IFPI vyhlásila nominace pro letošní udílení Cen Anděl. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční 22. května v pražském Lucerna Music Baru, přičemž večerem provede Libor Bouček.

Foto: Petr Horník, Právo

Lenny jde do druhého kola Cen Anděl s největším počtem nominací.

Článek

Nejvíce nominací má Lenny, a to čtyři. Po dvou získali Jelen, Prago Union, Priessnitz a Thom Artway.

V kategorii Album roku mají nominace Jelen s deskou Vlčí srdce, Lenny s počinem Heart a Prago Union s nahrávkou Smrt žije. Skladbou roku se mohou stát Hell.o od Lenny, Pro Emu od Michala Hrůzy nebo Mrzáci od Priessnitz. Skupinou roku bude někdo z trojice Jelen, Prago Union a Priessnitz.

Zpěváka roku vybere akademie z tria Thom Artway, Xindl X a Ondřej Ruml, zpěvačku ze jmen Lenka Nová, Lenny a Marta Kubišová. Objevem roku bude někdo z trojice Thom Artway, Light & Love a David Stypka. Vítězný videoklip vyberou akademici z děl To samo od kapely Jananas, Hell.o od Lenny a Lux od Midi Lidi.

„Jakkoliv jsme byli nuceni pro tento rok slavnostní večer pojmout v menším formátu, v žádném případě si nepřejeme, aby se finanční úspory dotkly samotné volby nominovaných a vítězů,“ stojí v prohlášení IFPI.

Žánrové ceny Anděl se letos z organizačních důvodů neuskuteční.

Reklama

Výběr článků

Načítám