Hlavní obsah

Vrátí se program ČT3? Možné to je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČT3, program plný vzpomínek, který pomohl mnohým překlenout dobu covidu, se možná na obrazovky České televize (ČT) vrátí. Věří v to programový ředitel České televize Milan Fridrich a nevyloučil to ani nový generální ředitel veřejnoprávní televize Jan Souček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Logo České televize na její budově v Praze na Kavčích horách

Článek

Program ČT3 začal vysílat v březnu 2020, v době pandemie koronaviru, a jeho vysílání bylo ukončeno na Silvestra minulého roku. Vysílal především filmy, seriály a hudební pořady z archívu České televize a její předchůdkyně Československé televize. Nejvíce jej sledovali lidé nad 65 let, podle údajů z ČT to bylo 94 procent z nich.

Minulý týden řekl Milan Fridrich na výjezdním zasedání ČT v Ostravě, že věří, že se v budoucnu podaří program ČT3 obnovit. Podle něj byl nenahraditelný právě svými archivními pořady. Jan Souček o záměru obnovit program ČT3 mluvil už v rámci své kandidatury na generálního ředitele.

Anketa

Podpořil/a byste návrat ČT3?
Ano
88,5 %
Je mi to jedno
5,7 %
Ne
5,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2945 čtenářů.

ČT 3 se koncem roku rozloučí Saturninem

Film

Generální ředitel ČT Dvořák: Stanice ČT 3 má nejvěrnější diváky. Bude jim chybět

Domácí

Může se vám hodit na Firmy.cz: ČESKÁ TELEVIZE

Reklama

Související témata:

Související články

ČT 3 se koncem roku rozloučí Saturninem

Česká televize potvrdila, že koncem roku skončí její kanál ČT3. Jako poslední český film uvede legendárního Saturnina. Vysílání bylo zahájeno v době pandemie,...

Výběr článků

Načítám