Hlavní obsah

Vrátí se, aby odkryl špínu privatizace. Erhart připomene 90. léta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Erhart znovu otevírá téma 90. let, nepříjemné pro politiky a podnikavce, kteří byli aktéry divoké privatizace. Snímek Erhart točí debutující režisér a scenárista Jan Březina.

Foto: Jakub Koutný Xova Film

Filip Březina a Elizaveta Maximová

Článek

Debutant vsadil na mladé neokoukané tváře, hlavní role mají Filip Březina, Lucie Ducháčková nebo Elizaveta Maximová.

Děj se odehrává v českém městě, kam se vrací „mladý energický muž“ Erhart, aby se postaral o nemocnou matku. Erhart však bude muset po svém návratu čelit temné historii své rodiny a postupně začne rozkrývat nebezpečné skutečnosti o divoké privatizaci 90. let.

Foto: Jakub Koutný Xova Film

Natáčení filmu Erhart

„Téma odkazu devadesátých let a dopad této éry na současnost je již nějakou dobu ve vzduchu, avšak ve filmu ho zatím vídáme zřídka. Naším záměrem je, aby se o tématu otevřeně mluvilo, abychom jej dokázali reflektovat a lépe pochopit. Při pohledu na současnou společenskou situaci se domníváme, že jde o nezbytný proces a že film, který tato témata postihuje, bude silně rezonovat u široké divácké obce,“ vysvětlil režisér a scenárista Jan Březina, absolvent režie na FAMU, kde studoval pod vedením Věry Chytilové.

„Snímek se bude natáčet na řadě míst v Holešově, ale také v Napajedlích nebo Psychiatrické nemocnici Kroměříž. Film vzniká v koprodukci společnosti Xova Film a zlínské IS Produkce, za podpory Zlínského kraje a Státního fondu kinematografie,“ doplnila PR konzultantka Michaela Dostálová.

Film Erhart vstoupí do českých kin na podzim 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám