Hlavní obsah

Vrásky z lásky vstoupí do kin za týden

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové české filmové komedii Vrásky z lásky už zbývá do premiéry jen pověstný krůček. Do široké filmové distribuce vstoupí snímek 12. dubna, slavnostní premiéra se odehraje v předvečer, ve středu 11. dubna v pražském multikině Cinestar Anděl.

Vrásky z lásky - Nekazte si toVideo: BUC - FILM

 
Článek

Film režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Marka Epsteina vypráví o setkání stárnoucího učitele a bývalé herečky a jejich pozdní podzimní romanci naruby.

Vrásky z lásky - já špatně vidímVideo: BUC - FILM

Očekává se, že ve slavnostní premiérové delegaci doprovodí legendární hereckou dvojici Jiřina Bohdalová – Radoslav Brzobohatý mladší kolegové a kolegyně, kteří vesměs mluví o tom, že pro ně bylo ctí si ve filmu zahrát.

„Scénář mě při první přečtení dojal i pobavil a zasnila jsem se, že doufám, že až budu jednou zralá na tenhle typ role, bude někde nějaký Epstein po ruce a takovou skvělou postavu napíše. Strašně se na výsledek těším, protože pro herečku je tam tolik scén k hraní,“ přeje si Aňa Geislerová.

„A tím se dostávám ke zlatému hřebu- k Jiřině Bohdalové...Ta ženská je prostě raketa. Její energie je neuvěřitelná, její autorita nediskutovatelná a její humor vražedný. Byl to pro mě obrovskej zážitek a jeden ze splněných snů. Sice jsme spolu kdysi hrály vězenkyně, ale jen jsme se spolu střídaly na cele. A jeden z překvapujících momentů byl, když jsem se šla  rozloučit k ní do karavanu, tak otevřu dveře a Jiřinka tam sedí s Ipadem a cigaretkou, vyřizuje maily a já žasnu jak moderní a šikovná ta naše Bohdalka  je! A těším se, až jí v květnu zase budeme gratulovat k jejím narozeninám!“ dodala.

Jiřinu Bohdalovou úcta mladých kolegů těší, ale hned na to říká: „Ale jako legenda jsem se nikdy necítila, necítím a cítit nebudu. Já vůbec nejsem objekt na "mramorování" třebaže mám z cen a trofejí a příznivých ohlasů na svou práci pokaždé radost. Umím se radovat! Pokud jde o mladé lidi, vyhledávám je a mám je ráda a vždy ocením, když respektují mou životní zkušenost a jsou navíc slušní. Znám takové. Ale vím i tom, že se obecná slušnost a respekt ke stáří v naší společnosti poněkud vytrácí.“

Vrásky z lásky - Anna a TáňaVideo: BUC - FILM

Kromě mladých herců se v další rolích potkává slavná herecká dvojice s řadou svých kolegů – například Josefem Somrem, Jiřinou Jiráskovou, Viktorem Preissem a řadou dalších

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám