Hlavní obsah

Vojtěch Dyk zkouší na letní turné. Teď už to musí vyjít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojtěch Dyk chce odstartovat letní turné k sólovému albu D.Y.K. 28. července v amfiteátru Na Stráni v Rožnově pod Radhoštěm. Kvůli pandemii tak zazní první koncert k albu téměř dva roky od jeho vydání.

You Don´t Know, Who I Am

 
Článek

Kvůli pandemii došlo k posunutí termínů i změně kapely. Američtí muzikanti, kteří desku točili ve studiu, nemohou přijet, účast slíbil jen známý skladatel, varhaník a spoluautor písní Ondřej Pivec.

„Tak vám něco povím. Já už ani nevím, jestli se mi to zdá, nebo je to realita, jestli se náhodou zítra neprobudím a nebude to všechno jinak, ale každopádně jsem před několika lety s Ondřejem P. a Kennedy udělal desku D.Y.K. a teď se schyluje k jejímu prvnímu zahrání. Narodí se nové dítě. Bože, díky za to. Ano, mělo to být za poněkud jiných podmínek, měli tu hrát kluci a holky z USA a nemůžou, ale řeknu vám, kluci a holky z Čech zcela nové kapely D.Y.K. jsou tak skvělí, že se upřímně už teď nemůžu dočkat, až vám těch pár našich radostí budeme moct párkrát zahrát. Takže kdo váhal, ať neváhá a přijde, páč tohle se už zase dlouho nebude opakovat,” vzkázal Dyk.

Foto: Tino Kratochvil

Vojtěch Dyk

Z původní koncertní sestavy kapely D.Y. K. zůstává dechová sekce, tvořená oporami brněnského B-Side Bandu – trumpetisty Josefem Buchtou a Lukášem Koudelkou, trombonistou Petrem Hnětkovským a saxofonistou Michalem Žáčkem.

K Pivcovi se jako druhý klávesák přidá Jan Andr, na kytaru hraje Jiří Kalousek, na basovou kytaru Marek Cába z kapely Timbasa, za bicí usedne talentovaný bubeník Filip Ernst. Nová bude vokální sekce, kterou vytvoří Annamária Cecília Almeida, Marta Kloučková a Jakub Vaňas.

Vstupenky zakoupené na původní termíny zůstávají v platnosti, více na dykofficial.com.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám