Hlavní obsah

Vojtěch Dyk & B-Side Band se chystají na druhou vyprodanou halu, tentokrát v Brně

Společné desáté výročí slaví Vojtěch Dyk s B-Side Bandem Josefa Buchty velkolepě. Ke koncertování si vybrali jedny z největších hal v zemi, přizvali si také Janáčkovu filharmonii Ostrava, tanečníky a vydali live desku se stejnojmenným názvem jako narozeninová tour Deset let Beat ve Swingu.

Vojtěch Dyk a B-Side BandVideo: SIGNAL GENERATOR

 
Článek

Jen těžko byste sháněli vstupenky na předvánoční koncert 21. prosince v brněnské hale Rondo. Již několik týdnů jsou beznadějně vyprodané. Stejně jako na pražském koncertě na začátku listopadu v O2 universu, kde hrál na domácí půdě Vojtěch, tomu nebylo jinak. Podívejte se jako první na video, které atmosféru pražského koncertu perfektně zachycuje. Nyní jsou domácími muzikanti. B-Side Band na poli brněnské hudební scény působí už více než 13 let.

Big band, který kromě Vojtěcha spolupracoval s předními českými i zahraničními zpěváky, natočil celkem pět alb. Tím posledním je live koncert z ostravského Gongu, kde stejný program zazněl premiérově v březnu tohoto roku. Desku s názvem Deset let Beat ve Swingu obdrží každý ke své vstupence na jakoukoli ze tří zastávek halového turné od kapely jako dárek. „Vážíme si každého fanouška, který s námi těch deset společných let prožil. CD je poděkováním za tu báječnou jízdu,“ dodává bandleader Josef Buchta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vojtěch Dyk

K dostání je deska i na e-shopu www.merchshop.cz stejně jako vinylová deska. „Vybrali jsme ty nejlepší skladby a na desce jsme si dali záležet. Nejen že je krásná zvenčí, to, co se skrývá na ní, mě opravdu těší,“ dodává Vojtěch Dyk.

Skladby, které na desce najdete, mapují společnou desetiletou cestu. Zcela poprvé je vydán singl Typhoon baby z pera Borise Urbánka. Objeví se zde skladby z alba Deska, ale i první společné coververze swingových standardů, které výjimečnou spolupráci odstartovaly.

Poslední vstupenky jsou k dispozici na koncert v Ostravar aréně. 29. února se tentokrát v roli domácích představí Janáčkova filharmonie.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám