Hlavní obsah

Vojtěch Dyk a Ewa Farna představují klip k písni Kočky, první vlaštovce z projektu Folk Swings

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ewa Farna a Vojtěch Dyk, majitelé dvou výjimečných hlasů české popové scény, se spojili, aby nazpívali píseň Zuzany Navarové a skupiny Nerez s názvem Kočky v novém svěžím aranžmá Petra Kovaříka. Píseň je součástí projektu Folk Swings, který propojuje osobnosti převážně české folkové scény. Klip má na Novinkách.cz premiéru.

Klip k písni Kočky v podání Ewy Farne a Vojtěcha DykaVideo: Universal Music

 
Článek

Skladba vznikla pod taktovkou producenta a šéfa B-Side Bandu Josefa Buchty. Na desce Folk Swings, která vyjde 2. listopadu, se objeví ve swingových úpravách jak autorské skladby hostů, tak skladby již zesnulých autorů, které nazpívali Ewa Farna, Vojtěch Dyk, Petr Rybíz Toman nebo Jiří Kalousek. V rámci projektu se uskuteční dva brněnské koncerty, 1. a 2. prosince v Sono centru.

Spojení Ewy Farne a kapely B-Side Band se ukázalo jako dobré. Skvělá energie a nálada zanechávají stopy v celé skladbě, což potvrzuje Farna slovy: „Vojta je neskutečný zpěvák. Ovládá svůj hlas neuvěřitelným způsobem. Takže když jsem dostala nabídku od B-Side Bandu si zazpívat s tolika hudebníky a Vojtou k tomu, byla jsem poctěna.“

„Udělat cover verzi jakékoli písně Zuzany Navarové je, dalo by se říci, odvážný kousek. Ale když už jsme se do toho pustili, jsem rád, že to bylo právě s Ewou. Není v Čechách mnoho zpěvaček, které by ctily ducha té písně a zároveň jí přidaly ještě něco ze sebe tryskajícího,” říká Dyk.

Videoklip se natáčel v Brně pod rukou režisérky Hany Mikoláškové a kameramana Jana Turka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám