Hlavní obsah

Vojta Nýdl představuje klip k písni Smířená. Je věnovaný předčasně narozeným dětem

Právo, jaš, kul

Klarinetista, zpěvák, textař, skladatel a člen Clarinet Factory Vojta Nýdl, který vydal v červnu své první sólové album Dítě z větru, představuje 17. listopadu, symbolicky na Světový den předčasně narozených dětí, videoklip k písni Smířená. Jde o úvodní píseň alba, které věnoval všem předčasně narozeným dětem. Na Novinkách.cz má videoklip premiéru.

Vojta Nýdl v klipu k písni Smířená.Video: Animal Music

 
Článek

Píseň Smířená hned po vydání desky opanovala hitparádu Radia 1. Vydržela tam osm týdnů na prvním místě. Je to píseň o duši, která cestuje časem i prostorem.

„Píseň má poměrně dlouhou historii. Napsal jsem ji už v roce 2001 a pod názvem Little Love jsme ji hrávali i natočili společně s mým domovským souborem Clarinet Factory. Je to křehká skladba, jež se tématem zrození a odcházení hodila k charakteru alba Dítě z větru, které je celé věnované předčasně narozeným dětem. Proto jsme ji společně s producentkou alba, pianistkou a zpěvačkou Beatou Hlavenkovou, oblékli do jiných hudebních šatů a barev a pod názvem Smířená žije svůj další příběh,“ říká o písni Vojta Nýdl.

Videoklip vytvořil František Plzák ve spolupráci s výtvarnicí a scenáristkou Eliškou Jelínkovou. „S Vojtou Nýdlem a jeho tvorbou jsem se poprvé setkal poměrně nedávno. Píseň Smířená, její atmosféra a křehkost mě oslovily hned na první poslech a ukázalo se, že vizuální stránku písně vnímáme velmi podobně – lyricky a abstraktně, což je můj preferovaný styl video tvorby,“ řekla k němu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám