Hlavní obsah

Vladimír Mišík se na chvíli vrátil na pódium. Zpíval na křtu alba kapely své ženy Evy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to očekávané vyvrcholení milého večera. V pražské Malostranské besedě pokřtila v neděli večer skupina E+Mausy své debutové album Z mého města. Její zpěvačkou je Eva Mišíková, manželka zpěváka a hudebníka Vladimíra Mišíka. Ten na desce ve dvou písních hostuje, a tak je přišel zazpívat i na křest. Na pódia se tak na krátký čas vrátil poprvé od roku 2021, kdy oznámil konec svého koncertování.

Foto: Martin Myslivec

Eva Mišíková a Vladimír Mišík v šatně pražské Malostranské besedy.

Článek

„Má milovaná manželka Eva vydává ve svých dvaašedesáti letech s kapelou svou první desku a já na ní ve dvou písničkách zpívám. Myslím si, že to není špatný počin,“ prozradil v srpnu Novinkám.cz Mišík.

V neděli přišel na pódium za doprovodu svého syna Adama, jinak zpěváka a herce. Během zpívání seděl, spolu s ním, jeho ženou a kapelou byli na scéně i jeho děti Barbora a Maťo.

Foto: Martin Myslivec

Vladimír Mišík na pódiu spolu s kapelou E+Mausy.

Foto: Martin Myslivec

Vladimír Mišík se vrátil na pódium.

Mišík s nimi zazpíval písničky Advent a Z mého města. V přídavku pak s kapelou E+Mausy přidal ještě píseň Špejchar Blues, která patří do jeho repertoáru.

Kmotry alba Z mého města byli kromě Mišíka i výtvarník Karel Haloun, který pro ně vytvořil obal, a vydavatel Lubomír Houdek.

Foto: Martin Myslivec

Křest alba skupiny E+Mausy.

Kolekci Z mého města vydala skupina E+Mausy, jež vystupuje v pražských klubech, hospodách a na menších festivalech, po sedmi letech existence. Ze spojení básní Evy Mišíkové a improvizace hudebníků pro ni vznikly pozoruhodné a svébytné skladby.

Vystoupení Vladimíra Mišíka neznamená jeho návrat ke koncertování. V nedávném rozhovoru pro Novinky.cz takovou variantu kvůli svému zdraví vyloučil.

Vladimír Mišík: Na pódia se už nevrátím

Kultura

Adam Mišík: Film Banger. věci změnil

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Malostranská beseda

Reklama

Související témata:
Album Z mého města

Výběr článků

Načítám