Hlavní obsah

Virtuos Yo-Yo Ma hrál na loďce plující pražskou Čertovkou

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuozní americký violoncellista a skladatel Yo-Yo Ma vystoupil v sobotu na festivalu Prague Sounds na pontonu na Vltavě. Interpretoval šest suit pro violoncello od Johanna Sebastiana Bacha. V neděli odpoledne zahrál v doprovodu saxofonisty několik skladeb na loďce plující kanálem Čertovka na Malé Straně v Praze. Zněly i Život je jen náhoda od Jaroslava Ježka či česká lidová Ach synku, synku.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Yo-Yo Ma při svém vystoupení na loďce v Čertovce.

Článek

Zatímco sobotní koncert na Vltavě u Střeleckého ostrova byl vyprodaný a trval dvě a půl hodiny, nedělní vystoupení bylo krátké a neohlášené. Pod pražským Karlovým mostem bylo přítomno jen několik desítek diváků. Yo-Yo Ma na místo připlul v bílé loďce krátce před sedmnáctou hodinou.

Yo-Yo Ma se narodil se v Paříži tchajwanským rodičům v říjnu roku 1955. V raném věku se začal učit hře na housle, později violu, až ve čtyřech letech přestoupil na violoncello. Jakožto zázračné dítě začal koncertovat v pěti letech. V devíti debutoval v newyorské Carnegie Hall.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Yo-Yo Mova loďka se minula s jinou, výletní.

Letos Prahu zařadil na seznam šestatřiceti světových měst šesti kontinentů, ve kterých uvedl Bachových šest suit pro violoncello. Zahrál je mimo jiné na pláži v Massachusetts či na střeše mrakodrapu v New Yorku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám