Hlavní obsah

Videoklip o samotě nahrávaný na iPhone ohlašuje desku zpěvačky Katarzie

Právo, jaš, kul

Singlem Samota mi nevadí ohlašuje slovenská zpěvačka Katarzia vydání čtvrtého alba Celibát. Pro videoklip k němu použila záběry ze svého mobilního telefonu, které natočila předtím, než se Evropa uzavřela. Pohotově tak zareagovala na současnou situaci, kdy příprava videoklipu s celým štábem může být nebezpečná. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip k písni Samota mi nevadí zpěvačky KatarzieVideo: Archiv umělkyně

 
Článek

Album Katarzia nahrávala ve spolupráci s producentem Jonatánem Pastirčákem, s nímž před dvěma lety připravila ceněnou desku Antigona. Během tvorby nové desky na prahu třicítky jako žena i umělkyně dozrála. Svěřuje se, proplouvá pochybnostmi i různými typy závislostí. Hledá cestu k vnitřnímu pokoji, ke zdravým mezilidským vztahům a dospěla k závěru, že i celibát někdy může být řešením.

Scénář videoklipu se musel měnit, Katarzia však měla záložní plán. „Už v zimě jsem několik videí natočila na svůj iPhone. Vždycky se mi líbily zpomalené záběry na trampolíně a euforie ze skákání. Vyvolává to ve mně záchvaty smíchu. A vedle nich jsem také zpracovala několik iphonových videí z výletu na téměř opuštěný ostrov,“ dodává Katarzia k videu ke skladbě Samota mi nevadí, které se rozhodla využít jako oficiální klip.

Jonatán Pastirčák skladby na Celibátu posunul do nejvyšších pater současného popu. Nebyl ovšem zdaleka jedinou osobností, která přispěla ke světovému soundu desky. Katarzia povolala do služby také producenty Aid Kida, Olivera Torra, LVCIFERa a Alexandra Vincenta. Na mixu se společně s Pastirčákem podílel také Tomáš Havlen a mastering měl na starosti Gaex.

Na albu ve dvou skladbách hostovala zpěvačka a skladatelka Ela Tolstová, do jedné z písniček vokálem přispěl také Cyril Dobrý a své party v pražském studiu Faust Records nahráli také hudebníci z Katarziiny doprovodné kapely Albert Romanutti (klavír), Lukáš Mutňanský (baskytara), Vladko Mikláš (kytara) a Oliver Lipenský (bicí).

Album Celibát obsahuje jedenáct skladeb a vyjde 17. dubna 2020 u labelu Slnko Records. Turné i křest alba, původně naplánované na duben a květen, se uskuteční na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám