Hlavní obsah

VIDEO: Terminátor 4 finišuje, do kin má jít v květnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký režisér vystupující pod zkratkou McG má už většinu materiálu ke čtvrtému dílu terminátorské ságy s podtitulem Salvation. Nový díl prý přinese jiný vizuální styl, odehrává se po nukleární katastrofě na zničené planetě.

Článek

Zatímco všechny díly Terminátora se odehrávaly převážně v současnosti, Terminátor 4 bude zaměřen na ponurou budoucnost, v níž zbytky lidí hájí holé životy proti přesile strojů. Tvůrci tvrdí, že vymysleli úplně nový vizuální styl a prý zpracovali příběh s "nuancemi a podtextem kvalitního nezávislého snímku".

V roli Johna Connora se představí herec Christian Bale a druhou nejznámější postavu Kyla Reese, který se objevil už v prvním díle, hraje Anton Yelchin. V dalších rolích se objeví Sam Worthington, Moon Bloodgood, Bryce Dallas Howard či Chris Browning.

Kde je Arnold?

Kdo se určitě neobjeví, je symbol celé ságy Arnold Schwarzenegger. Nejdříve se mluvilo o tom, že ve filmu dostane alespoň malou čestnou roli, ale z toho už také sešlo.

První Terminátor vznikl již v roce 1984 s minimálním rozpočtem. Z vysmívaného Arnolda Schwarzeneggera tehdy udělal megahvězdu. Temná sci-fi se stala klasikou žánru a další pokračování natočená s obřími rozpočty vydělala závratné sumy, jenže zejména třetí díl zcela postrádal styl. Protahování série dalšími díly už na mnohé sci-fi fanoušky působí spíše jako zoufalá snaha vymlátit z tématu peníze i za cenu rozmělnění původní legendy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám