Hlavní obsah

VIDEO: Česká premiéra nového Indiana Jonese

Do kin po celém světě, včetně České republiky, v noci na čtvrtek oficiálně vstoupil nový díl ságy o neohroženém archeologovi Indiana Jones a království křišťálové lebky. Speciální projekce připravila multikina Palace Cinemas v Praze na Smíchově, ve Slovanském domě, v Hostivaři, v Letňanech a také brněnský Špalíček.

Článek

Půlnoční premiéry snímku Indiana Jones a království křišťálové lebky na všech místech začaly pět minut po půlnoci.

Harrison Ford šel na premiéru v Harlemu

Ze všech míst, kde se v noci začal film promítat, si představitel hlavního hrdiny Harrison Ford vybral poměrně netradičně - zúčastnil se premiéry v jednom z kin newyorské černošské čtvrti Harlem.

Před komplexem AMC Magic Johnson Theater na 125. ulici čekali fanoušci "Indyho" navzdory dešti, aby mohli přivítat svůj idol, který na promítání dorazil i se svou přítelkyní, herečkou Calistou Flockhartovou, a s dalšími hlavními představiteli, svou filmovou partnerkou Karen Allenovou a mladým pomocníkem Shiou LaBeoufem.

"Nedokážu uvěřit, že Harrison Ford je v Harlemu!" řekla novinářům osmnáctiletá Maisha Wakasová, která ještě nebyla na světě, když se v kinech v roce 1989 objevilo třetí - a na dlouhých 19 let poslední - pokračování Indiana Jonese.

:. Reportáž z příprav světové premiéry Indiana Jonese.

Pětašedesátiletý Ford popřál fanouškům, aby si "film užili". A jakkoli jsou první recenze na Indiana Jonese a království křišťálové lebky smíšené, publikum v Harlemu neskrývalo nadšení.

"Tohle dostane deset hvězdiček," citovala americká CNN jednoho z diváků, Roberta Egberta. "Zvukové efekty byly senzační a akce naprosto neskutečná. Líbila se mi ta vesmírná loď!" A sám Ford? "Jo, to je frajer. Sice už šíleně starej, ale pořád to ještě dává."

Blanchettová překvapila na premiéře v Sydney

Další z hvězd nového filmu, devětatřicetiletá australská herečka Cate Blanchettová, překvapila diváky v Sydney, když se na poslední chvíli objevila na červeném koberci nataženém před kinem George St, aby se zúčastnila místní premiéry. Do Austrálie přiletěla přímo z filmového festivalu v Cannes a její nabitý program je o to obdivuhodnější, že se teprve před několika týdny stala matkou syna Ignatiuse.

"Bylo úžasné podívat se dolů a vidět, kolik lidí tu je," řekla Blanchettová stovkám fanoušků, kteří se tísnili před kinem. "Věděla jsem, že tenhle film bude oblíbený, ale nenapadlo mě, že to bude až takový trhák. Doufám, že si to diváci budou užívat - v Cannes se rozhodně líbil," dodala Blanchettová.

V novém filmu si zahrála roli kruté Iriny, která vede skupinu sovětských agentů, s nimiž Indiana Jones soupeří ve snaze najít záhadnou relikvii. A natáčení si prý rozhodně užila. "Vždycky jsem chtěla nějakou hodně akční roli. Takže když mi zavolal Steven Spielberg, jestli bych si nechtěla zahrát v Indiana Jonesovi, těžko jsem mohla říct ne. Na těchhle filmech jsem vyrostla."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám