Hlavní obsah

Velké vánoční koncerty odehrají Tři sestry, Vojtěch Dyk, Michal Prokop či hvězdy na Vánocích v O2 areně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazná jména české hudební scény se před vánočními svátky vypravila na velká koncertní pódia, aby své fanoušky navnadila na svátky klidu a pohody. V největších halách a sálech už zahráli Dymytry, Olympic, Marpo, Jelen i jiní, další mají koncerty před sebou.

Foto: Lucie Levá

Vojtěch Dyk bude zpívat třikrát ve Velkém sále Lucerny v Praze.

Článek

Už v úterý večer se v O2 areně představí dvě punkrockové party s bohatou historií najednou. V mezinárodním koncertním balení se sejdou české Tři sestry a slovenští Horkýže slíže. Bude to poslední koncert jejich společného Bratia a sestry tour. Předskokanem bude písničkář Záviš a vstupenky jsou stále v prodeji.

Ve středu se odehraje první ze tří vánočních koncertů Vojtěcha Dyka ve Velkém sále pražské Lucerny. Další následují ve čtvrtek a v pátek, všechny pod názvem Dyk sou Vánoce. Zpěváka doprovodí orchestr pod vedením Jana Kučery, Epoquartet, sbor Pueri Gaudentes i Vánoční band. Zazní písně autorské i sváteční.

Tři sváteční večery budou mít čtyři části, v nichž zazní Dykova autorská hudební tvorba i poezie. Dojde rovněž na písně Leonarda Bernsteina, dua Hapka-Horáček či Pie Jesu od Andrewa Lloyda Webera. Příchozí budou moci vyslechnout i Dykův nejnovější singl Táto.

Vojtěch Dyk bude na vánočních koncertech i recitovat

Kultura

Zpěvák, hudebník a skladatel Michal Prokop je letos na scéně šestapadesát let. Společně se svou kapelou Framus Five a řadou hostů nabídne svůj tradiční vánoční koncert. Letos se odehraje ve čtvrtek 21. prosince v pražském Foru Karlín.

„Do Fóra Karlín se vracíme a já pevně doufám, že se v příštích letech s vánočním koncertem už jinam stěhovat nebudeme. Když jsem na prknech, co znamenají svět, stál před šestapadesáti lety poprvé, vůbec jsem si neuměl představit, že na nich budu stát ještě v roce 2023,“ říká Prokop.

Foto: Patrick Marek

Filharmonie Hradec Králové vystoupí na koncertní show Vánoce v O2 areně.

Velkolepý pořad Vánoce v O2 areně se odehraje 21. prosince. Richard Krajčo, Adam Plachetka, Eva Burešová, Pokáč, Ondřej Ruml, Kateřina Marie Tichá a Dasha zazpívají v největší české hale nejen své úspěšné skladby, ale i vánoční písničky v doprovodu sedmdesáti členů Filharmonie Hradec Králové a sedmašedesáti zpěváků smíšeného dětského sboru Permoník Karviná.

Na pódiu se tedy v jednu chvíli setká více než 140 lidí. Ke sváteční atmosféře přispěje promyšlený light design, který má v jednu chvíli vyzdvihnout velkolepost prostoru areny, v další zase komorní pojetí pro tento jediný koncert.

Kdyby Smetana nebo Beethoven žili dnes, skládají filmovou hudbu, říká sólista z karlovarských Variací

Kultura

Vánoce v O2 areně. Richard Krajčo zatančí na píseň Cesta

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám