Hlavní obsah

Večerníček slaví 55. narozeniny výstavou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z nejdéle vysílaných pořadů v ČR i v Evropě je Večerníček. K 55. výročí se dočkal výstavy Večerníček má narozeniny! v Galerii ČT na Kavčích horách v Praze.

Foto: Česká televize

Výstava Večerníček má narozeniny

Článek

Otevřeno je denně včetně víkendů mezi 10. a 18. hodinou a výstava potrvá až do  května příštího roku.

„Nosnými tématy jsou prožitky, dětský svět a svět fantazie, ale také důležitý odkaz české animované tvorby pro děti, jako jednoho z pokladů české kultury, který je prezentován množstvím scén, her a ukázek z nejznámějších pohádek. Návštěvníky seznámíme také s mistry a autory večerníčků,“ prozradila kurátorka výstavy Jana Sommerová.

Pata a Mata milují v Nizozemsku i Íránu

Kultura

Pro děti je připravena prohlídka Pařezové chaloupky, kde bydlí Křemílek a Vochomůrka, nebo domu Josefa Lady s kocourem Mikešem. Mohou se také projet v autíčku Krtečka, vyfotit se s Trautenberkem, odpočinout si s Maxipsem Fíkem nebo si vyzkoušet práci na dabingu Jiřiny Bohdalové, Petra Nárožného, Josefa Dvořáka, Karla Högera a mnohých dalších, kteří známým postavičkám propůjčili hlas.

Chystá se Trautenberk v HD a velká výstava o Večerníčcích

Kultura

„Za padesát pět let bylo uvedeno čtyři sta seriálů. Ještě donedávna byl nejdelším večerníčkem Bob a Bobek, ale nyní je překonán Patem a Matem, kteří mají celkem sto dvacet devět epizod. V současné době Česká televize připravuje i nové cykly, a to pokračování Chaloupky na vršku a zcela nový titul Jezevec Chrujda, jenž namluví Jiří Lábus,“ dodal dramaturg Déčka Miloš Zvěřina.

Reklama

Výběr článků

Načítám