Hlavní obsah

Vážné zranění Michala Hrůzy poznamenalo začátek Colours of Ostrava

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek ráno skončil po fyzické potyčce ve Stodolní ulici v Ostravě na neurochirurgickém oddělení tamní nemocnice zpěvák Michal Hrůza. Dopoledne podstoupil dvouhodinovou operaci a odpoledne vydala nemocnice prohlášení, že je stabilizovaný, jeho stav je nicméně nadále vážný.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hrůza letos vydal úspěšné album Den.

Článek

Byla to poslední informace, kterou mluvčí nemocnice médiím dala. Po dohodě s rodinou zpěváka později uvedla, že další zprávy o zdravotním stavu pacienta nebude poskytovat. V podvečer pak vyšlo tiskové prohlášení, podle něhož nebudou s ohledem na přání rodiny zveřejňovány další podrobnosti o aktuálním stavu Michala Hrůzy. Stojí v něm také, že až do odvolání jsou zrušeny všechny jeho naplánované koncerty.

Festival Colours of Ostrava začal ve čtvrtek odpoledne. O případu Michala Hrůzy, který vystoupil na takzvaném nultém dni ve středu a ve čtvrtek se měl představit také, si na něm ale pořadatelé i personál, který byl připraven poskytnout návštěvníkům během akce veškerý komfort a služby, vyprávěli už od rána.

Řada lidí na festivalu soudí, že slavná Stodolní ulice už dávno není ráj na zemi, jak se o ní psalo před sedmi osmi lety. Scházejí se v ní prý v alarmující míře kriminální živly a pobývat tam pozdě v noci je údajně nebezpečné. „Nikdy bych tam nešla sama,“ podotkla dívka z jednoho festivalového baru.

Před vystoupením francouzské skupiny Les Tambours du Bronx ředitelka festivalu Zlata Holušová osud Michala Hrůzy na pódiu připomněla a požádala diváky, aby na něho mysleli. „Věřím, že ho v příštím roce na Colours of Ostrava uvítáme jako vystupujícího,“ dodala.

Pod pódiem pak řekla, že doufá, že ho videoklipem připomněli citlivě. „Mám ho ráda, je to skvělý kluk. Nikdo z nás nechápe, proč se to stalo,“ řekla.

Manažerka Michala Hrůzy Martina Tůmová podotkla, že v době, kdy k incidentu došlo, už s Michalem ve Stodolní další členové jeho kapely nebyli. „Rozešli se asi hodinu před tím, kluci už šli spát. Nikdo tedy přesně nevíme, co a jak se stalo,“ vysvětlila.

Na festivalu Colours of Ostrava bylo ve čtvrtek patrné, že celá záležitost všechny velmi zasáhla.

Reklama

Výběr článků

Načítám