Hlavní obsah

V Trutnově zahrají Motörhead

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Předposlední prázdninový víkend nabízí v rámci svého festivalového programu především nejstarší český hudební festival v Trutnově v areálu Na Bojišti, kde vystoupí legendární britští Motörhead. Hrát se samozřejmě bude i na dalších místech.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11. června 2016, Dolní oblast Vítkovice. Nejtvrdší hasič přežije. 1. disciplína.

Článek

Poslední velká festivalová akce v Čechách, tradiční přehlídka Open Air Music Festival "Trutnov 87-2004", začíná ve čtvrtek po dvacáté hodině večírkem pro nedočkavé. Hlavní program ve východočeském Trutnově začne v pátek v 15 hodin, končit se bude v neděli v noci.

Věnováno Krylovi

"Letošní ročník je věnovaný Karlu Krylovi. Vzhledem k výročím, které letos má, bychom ho rádi lidem připomněli. Vážíme si ho jako velkého člověka, bojovníka za svobodu, o které se nebál mluvit. Uváděl věci na pravou míru a vždycky mluvil o své pravdě. Podle nás je to velký básník i muzikant, měl by to být vzor pro současné generace, které by se měly chovat jasně a odpovědně k tomu, co kolem sebe vidí," řekl Právu jeden z pořadatelů trutnovského festivalu Radek Langhammer z Geronimo Agency. Na scéně proto nebude chybět Jan Kryl.

Bohatý program

Hlavními hvězdami budou britští Motörhead,  kteří se představí v pátek o půlnoci, indicko-pákistánští bubeníci The Dhol Foundation, Španělé Skalariak či mexičtí Panteon Rococo, kteří na nedávném festivalu ethno a world music v Rudolstadtu málem zbourali pódium.

Vystoupí také Dan Nekonečný a Šum svistu, Plexis, Znouzectnost, Vlasta Redl, Hudba Praha, Alice, která se v původní sestavě sejde s Danem Bártou u mikrofonu, Našrot, Švihadlo, Karel Plíhal či Pavol Hammel s kapelou Prúdy.

Na vedlejší scéně se objeví mimo jiné Jan Burian, novinář Martin Schultz se svojí kapelou, František Sahula a Synové výčepu, Roe-Deer, Insania, Divoký srdce, A bude hůř, Imodium, Jiří Dědeček, Slávek Janoušek a další.

"Spolu s tradičními doprovodnými programy, které diváci znají z předcházejících ročníků, budou letos v areálu navíc cvičící dvorky, kde si budou moci protáhnout těla. Bude otevřené nové podhorské koupaliště, kam jsme zajistili kyvadlovou dopravu, která bude zdarma. Připraveny jsou i vyhlídkové lety," doplnil Langhammer. Vstupenky budou na místě k mání za 650 Kč.

Okoř a Stodola věnovaná Tučnému

Již pátý ročník festivalu Okoř se uskuteční v sobotu 21. srpna od 14 hodin. Na pódiu pod siluetou hradu vystoupí řada známých osobností české scény. Budou mezi nimi Čechomor, Chinaski, Pražský výběr, Anna K. Band, bratři Ebenové, Lenka Filipová, Karel Plíhal a další.

Pro rodiny s dětmi bude připraven dětský koutek s programem a soutěžemi. Festivalem bude provázet moderátorka Šárka Kubelková a podle tradice bude část výtěžku věnována na obnovu a renovaci hradu Okoř.

Rovněž v sobotu se do jihočeských Hoštic u Volyně sjedou milovníci písniček Michala Tučného. Uskuteční se tam již sedmý ročník festivalu Stodola Michala Tučného, který i letos nabídne celou řadu zajímavých hostů. Jejich výběr však tentokrát probíhal poněkud netradičně. Pořadatelé se rozhodli nechat to na divácích, a tak se v Hošticích objeví ti, kteří získali v internetové anketě nejvíce hlasů.

Na Michala Tučného si za doprovodu Tučňáků zavzpomínají například Tomáš Linka, Schovanky, Petr Kocman, Lešek Semelka, Jakub Smolík, Richard Tesařík, Pavlína Jíšová či  Ondřej Hejma. Chybět nebudou ani tolik populární dudáci.V odpoledním programu se představí například Pavel Dobeš, Ivan Hlas či skupiny Buty, Schovanky, Cop nebo Chodská vlna.

Další akce

Na dostihovém závodišti v Pardubicích se v sobotu odbude festival elektronické hudby Summer of Love. Po 15. hodině se na něm představí například diskžokejové a projekty The Nihilists, Mr. X Mr. Y, Ecson Waldez, Michael Burian, Rush, Technasia, Scan X, Orbith a další.

Na Kmochově ostrově v Kolíně začne v sobotu v pravé poledne festival Natruc s účastí skupin Cocotte Minute, Gaia Mesiah, Znouzectnost, Lety mimo, Vypsaná fixa a dalších.

V areálu likérky ve Vizovicích se od pátku do neděle uskuteční festival Trnkobraní. Představí se na něm The Feelers z Nového Zélandu, Divokej Bill, Chinaski, Horkýže slíže a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám