Hlavní obsah

V SuperStar může v mžiku každý spadnout úplně na dno

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm finalistů soutěže Česko hledá SuperStar zazpívá v neděli písničku z oblíbeného muzikálu. Začne se ve dvacet hodin ve Sky Clubu Na Brumlovce v Praze a v přímém přenosu bude pořad vysílat TV Nova. Minulé dny strávili soutěžící opět pracovně. Chystali se na třetí finálové kolo, které jim dalo nelehký úkol: zazpívat muzikálovou melodii.

Foto: npú Benešov nad Ploučnicí

Horní zámek, areál sestává z Horního a Dolního plus hospodářské objekty

Článek

Vybrat si mohli podle svého gusta, v úterý si dokonce v rámci doprovodného programu mohli nějakou skladbu zapět na prknech Kongresového centra v Praze. Nova při tom natáčela medailonky, které nedělní program doprovodí.

Dobrá role outsidera

Bez ostychu se na pódiu procházel Julian Záhorovský z Pardubic. Outsider soutěže. Pro nepřesvědčivou intonaci se do něho začala bezskrupulózně navážet celá porota. Soukup jej dokonce srovnal se slabým, nicméně oblíbeným anglickým skokanem na lyžích Edwardem Eaglem.

"Ať si na mě útočí, i když s tím skokanem to pan Soukup trochu přehnal. V roli outsidera je to lepší než v roli favorita. Člověk může překvapit, ale netroufnu si odhadnout, jak dlouho v soutěži ještě vydržím. O tom rozhodnou diváci, naštěstí to není na porotě," přiznal Záhorovský Právu. Útoky poroty zatím snáší dobře, ale když prý bude nevybíravá, vrátí jí to: "Už to mám připravené, vím, jak to řeknu."

Osm finalistů a jejich šance v tipech Práva
Aneta LangerováMartina BalogováTomáš SavkaSámer Issa
Říčany, 17 letÚstí nad Labem, 25 letHorní Slavkov, 20 letDěčín, 18 let
Tip Práva: 90 %Tip Práva: 80 %Tip Práva: 70 %Tip Práva: 60 %
Petra PáchováŠárka VaňkováStanislav DolínekJulian Záhorovský
Mladá Boleslav, 17 letJirkov, 16 letBrno, 20 letPardubice, 19 let
Tip Práva: 60 %Tip Práva: 50 %Tip Práva: 40 %Tip Práva: 40 %

Tomáš Savka zazpíval ve dvou posledních kolech velmi dobře a díky náklonnosti poroty i diváků se z něho rázem stal jeden ze spolufavoritů. "Pokaždé se snažím zpívat co nejlépe, musím z toho mít dobrý pocit především já sám. Když to tak je, klapne to i u lidí. V téhle soutěži se ale v každém kole začíná znovu a vždycky se může stát, že člověk propadne úplně na dno," odpověděl Savka. Výběr písniček prý s nikým nekonzultuje. Volí pocitově.

"Nikdy není vyhráno, ani kdyby se vám jedno kolo povedlo úplně božsky," přidala se Aneta Langerová, jež je na tom co do preferencí podobně jako Savka.

Sámer Issa ztratil minulý týden poprvé rošťácký úsměv. Moderátoři jej vytáhli na "sedadlo smrti" a měli k tomu důvod. Písnička One More Night od Phila Collinse mu nesedla.

"Je fakt, že mě úsměv přešel, ale nemělo by mě to srazit na kolena. Na sedadle smrti jsem si myslel, že to budu já. Vážně, fakt jsem si myslel, že mě lidi dali nejméně hlasů. V téhle soutěži musíme čekat cokoli a je lepší počítat s tím, že to může v neděli padnout na mě. Měl bych se na to připravit, protože jinak se před kamerami složím," přemýšlel Issa. Prozradil, že ani muzikálovou melodii nebude zpívat v češtině. "Začnu, až to bude nutné."

I mikrofon může překážet

"Jsou šikovní, ale nelze počítat s tím, že za týden mohli všechno zvládnout. Navíc vždycky platí, že ze sta procent umu jde nejméně deset procent na trému a momentální stav na pódiu. Překážkou pak může být i mikrofon, který stojí v cestě mezi zpěvákem a divákem," řekl Právu Arnošt Moulík, šéfdirigent Hudebního divadla v Karlíně. Staral se o to, aby měli účastníci soutěže co nejlepší výraz, který by se přibližoval originálnímu výkonu v daném muzikálu.

V neděli se pojede naostro.

Reklama

Výběr článků

Načítám