Hlavní obsah

V Praze na výstavě bude možné být na Titaniku

Právo, kul

Čeští návštěvníci budou moct brzy zažít pocit z plavby na Titaniku na vlastní kůži. Již 10. února začne v areálu PVA v Praze expozice světové výstavy Titanic. Diváci se na ní setkají s osudy lodi a jejích pasažérů, uvidí řadu z vraku vylovených předmětů, v kontextu se seznámí s obdobím technických objevů i společensko-politickou situací na počátku 20. století.

Foto: ČTK

Titanic ztroskotal v dubnu 1912.

Článek

Každý návštěvník dostane při vstupu boardingpass, tady palubní vstupenku s konkrétním jménem reálného člověka, který na Titaniku v době jeho katastrofy byl. Během prohlídky zhlédne stovky originálních artefaktů vyproštěných ze slavného vraku na dně oceánu. Mezi exponáty jsou části vybavení lodi, kusy nábytku, porcelán a osobní předměty cestujících, jejich šperky, kabelky i části oblečení.

Díky dokonalé rekonstrukci kajut, strojovny nebo jídelny návštěvníci nasají atmosféru přepychu a technického pokroku počátku 20. století.

Titanic byl ve své době největší osobní parník světa. Byl určen pro převoz cestujících a pošty mezi Evropou a Severní Amerikou. Ztroskotal však ve vodách Atlantiku již během své první plavby dne 15. dubna 1912. Zahynulo při tom přes 1500 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám