Hlavní obsah

V krimi seriálu 1. oddělení si zahraje Blažek i Zach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Prima spolu se slovenskou televizí Joj připravuje nový seriál z kriminálního prostředí 1. oddělení. Hlavní postavou kriminálky, u které je zatím naplánováno 13 dílů, ztvární český herec Filip Blažek.

Článek

"Jde o současný seriál z kriminálního prostředí, kterým jsme se chtěli vymanit z klišé standardních českých seriálů. Jde o velký projekt, který se z velké části natáčí v exteriérech, a spolupráce se slovenskou televizí činí přípravu efektivnější," uvedl výkonný ředitel televize Prima Petr Chajda.

Datum, kdy se začne seriál vysílat, zatím tají. Nové kriminální drama, které se bude odehrávat převážně v Praze a Bratislavě, se natáčí dvojjazyčně. Vedle Filipa Blažka působí v roli hlavních vyšetřovatelů slovenská herečka Danica Jurčová a český herec Roman Zach. Jurčová se například objevila ve filmu Ireny Pavláskové Bestiář, Zach hrál v seriálech Redakce či Ordinace v růžové zahradě. V 1. oddělení si zahrají také Marek Vašut, Kryštof Hádek či Alois Švehlík, který ztvární roli šéfa 1. oddělení.

Detektivové se v seriálu soustředí především na řešení vražd a jiných závažných případů, na obrazovkách se ale objeví i řada zápletek z jejich soukromého života. Prima v současnosti vysílá původní seriály Velmi křehké vztahy a Letiště. Zatímco rodinná sága, která odstartovala v roce 2004, se bude na obrazovkách objevovat nejméně do příštího léta, seriál o letecké společnosti skončí 19. prosince.

Matáskovi se stýská po Letišti

"Po Letišti se mi ze začátku stýskalo. První týden po skončení natáčení jsem měl absťák a probouzel se ze zvyku v půl páté ráno, teď už je to ale lepší. Náladu mi zvedne, když potkám náhodou některého z kolegů," řekl  herec David Matásek, který se objeví i v prvních dvou dílech 1. oddělení, potom ale vyšetřovatel, kterého hraje, zemře.

Kromě 1. oddělení je dalším plánovaným projektem televize Prima seriál Ošklivka Betty, který se zřejmě začne vysílat od února příštího roku. Herci nového seriálu, jehož formát koupila Prima od kolumbijské společnosti RCN, budou představeni pravděpodobně do dvou týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám