Hlavní obsah

V klipu k písni Vlčí menuet zve skupina Munroe do nálady hororů z padesátých let

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový vinyl české skupiny Munroe jsou vlastně dvě desky v jedné. Na jedné straně je debutové album kapely s názvem Z čistého nebe, na druhé nové album Divoké kvítí. To navíc dvojice uvádí singlem Vlčí menuet, o jehož klipu říká, že je jako „Béla Lugosi na tripu uprostřed rašelinišť a bažin jesenických Sudet“. Na Novinkách.cz má premiéru.

Skupina Munroe v klipu k písni Vlčí menuetVideo: Championship Music

 
Článek

Kapela na desce mimo jiné spolupracovala s bubeníkem Romanem Víchou. Videoklip je inspirovaný horory z padesátých let.

„Především Edem Woodem. Byl to opravdový hollywoodský outsider, ale stejně to nikdy nevzdal. Chtěli jsme natočit to, co vychází z naší oblíbené černobílé estetiky, a současně něco, co je prostě úplně jinde než většina dnešních klipů. Také je tam inspirace naším oblíbeným Davidem Lynchem a jeho naprosto nečekanými scenáristickými zvraty,“ vysvětluje podrobně člen formace Jan Kunze.

Samotné album vzniklo z velké části právě v Jeseníkách, kde kapela čerpá inspiraci jak pro vizuál, tak pro hudbu.

„Na Divokém kvítí jsme se pokusili zachovat to, co je pro naši hudbu typické, a to je minimalismus, řezavé kytary a výrazná rytmika, která každé písni z desky dává specifický charakter. Opět jsme experimentovali s hudbou i texty, ale tentokrát jsme šli více po významu každé písně a po její atmosféře,“ doplňuje další člen Vladimír Jaške.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám