Hlavní obsah

V Brně začíná nový festival zaměřený na seriály

Premiérová projekce prvních dvou dílů českého seriálu Most! zahajuje ve středu v Brně první ročník festivalu seriálové tvorby Serial Killer. Cílem festivalu je prolomit rozšířené přesvědčení, že seriál je nenáročná „gaučová” zábava pro domácí pohodu.

Foto: Serial Killer

Kamila Zlatušková, ředitelka Serial Killeru

Článek

Festival na plátna kin přenese zajímavé seriálové počiny, ukáže novinky z televizní a internetové produkce, nastíní budoucí trendy. Potrvá do 5. května.

„Věříme, že prolomíme očekávání publika, že není možné ukazovat televizi v kině,” uvedla zakladatelka festivalu Kamila Zlatušková, někdejší producentka České televize a bývalá proděkanka FAMU. Zdůraznila, že na program se dostávají jen kvalitní ukázky seriálové tvorby. Festival chce podpořit originální počiny a nové formáty.

V soutěžní části se utkají ve dvou kategoriích televizní a on-line projekty ze střední a východní Evropy. Navíc se lidé mohou těšit na špičkové seriály ze západní produkce, nebudou chybět ani novinky z HBO či Netflixu. Zvláštní pozornost věnuje pilotní ročník festivalu dánské tvorbě.

„U většiny seriálů promítneme dva díly, zároveň máme několik titulů, které pustíme kompletní,” popsal programový ředitel Jiří Flígl.

Reklama

Výběr článků

Načítám