Hlavní obsah

Úsměv je podle Mirka Kemela znakem odhodlanosti nepodlehnout těžkým chvílím

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karikaturista a písničkář Mirek Kemel vydal skladbu Úsměv. Jde o první počin z chystaného alba, které vyjde v příštím roce. Píseň hudebně i zvukově navazuje na zatím poslední, dva roky staré album Ryby, raci. Aranží a nahrávání se ujal skladatel filmové hudby Petr Ostrouchov se svou kapelou.

Foto: Indies Scope-Jiří Zerzáň

Mirek Kemel chystá novou desku.

Článek

„Proč Úsměv? Češi jsou v tomhle úžasní. V každé době, i těch těžších, mají schopnost podívat se na věci s nadhledem a humorem. Je to dar, je to naše velké bohatství. Úsměv je znakem odhodlanosti nepodlehnout těžkým chvílím. Je to mocná zbraň, lék i způsob nahlížení na svět. Úsměv je vhodný v každé době, možná o to důležitější je právě teď,“ vysvětluje Kemel.

Přidává svůj optimistický pohled na současnou situaci. „Písničku jsem napsal v minulém roce a tehdy jsem samozřejmě vůbec netušil, v jaké situaci ji budeme vydávat jako singl. Ale věřím, že už se brzy vrátíme k normálnímu životu. A bylo by fajn, kdyby nás současná zkušenost dovedla k trochu jinému pohledu na svět, k trochu jinému uspořádání hodnotového žebříčku. Přeji nám všem hodně zdraví a úsměvů, dodal.

Mirek Kemel hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Po natočení debutového alba Krajem šel anděl vydal v roce 2014 druhé Nic víc. Jeho dosud poslední nahrávka Ryby, raci vyšla v roce 2018.

Píseň Úsměv nemá videoklip, její audioverze je k dispozici zde: https://www.indies.eu/alba/4897/usmev/.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám