Hlavní obsah

UDG dnes pokřtí album

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ústeckolabská skupina UDG pokřtí v pátek večer večer v pražském Paláci Akropolis debutové album Ztraceni v inspiracích. Jako vítěz loňského ročníku vyhledávací soutěže Coca-cola Popstar se příležitosti chopila s vervou. Nahrávka nabízí třináct zajímavých skladeb. Pozitivními znaky sbírky jsou civilnost a pozoruhodné texty bubeníka Tomáše Staňka.

Foto: Policie ČR

Po chlapci pátrali i policisté na koních. Ilustrační foto.

Článek

"Začali jsme hodně zkoušet a museli jsme si udělat plán, ve kterém jsme počítali s vyšším počtem koncertů. Kromě toho jsme museli naplánovat, jakým způsobem budou vznikat nové písničky," řekl Právu zpěvák Petr Vrzák.

Po vydání desky UDG vyrazili na jedenáctikoncertní turné se skupinou Wohnout. Matěj Homola, zpěvák Wohnoutu, hostoval na albu UDG v písničce Nar-Tech. Dalším hostem byl Richard Krajčo ze skupiny Kryštof, který svým hlasem pohladil skladbu Smutné a lehké.

"Na turné s Wohnout vzpomínáme strašně rádi. Nebyl to pro nás až takový skok, protože jsme předtím hráli hlavně v klubech a s nimi jsme se dostali maximálně tak do kulturáku. Když jsme turné skončili, předali jsme si dárky. Pes našeho řidiče jim kdysi prokousl kopací míč, takže od nás dostali nový," řekl Právu Staněk.

Koncertní kolotoč nekončí. UDG se chystají na turné se skupinou Kryštof a objeví se i na dalších koncertech s Wohnoutem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám