Hlavní obsah

TV TIP: Milenci a vrazi, Amadeus, Trója

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendový TV program nabízí pár poměrně zajímavých titulů. K novějším patří Milenci a vrazi podle románu Vladimíra Párala a výpravná americko-britská podívaná Trója, nestárnoucí klasiku zastupuje Formanův Amadeus.

Článek

Amadeus

Amadeus sice nepatří k nejnovějším snímkům, ale pořád je to jeden z nejlepších hudebních filmů vůbec. Miloš Forman pojal životní příběh Wolfganga Amadea Mozarta jako podobenství o střetu geniality a průměrnosti. Někteří mu sice vyčítají, že je historicky nepřesný, ale upřímně řečeno - koho by to zajímalo, když ten film je tak dobrý? V roli potrhlého génia jiskřivý Tom Hulce, kamera Miroslav Ondříček, hudba W. A. Mozart.

(Amadeus, ČT, So 21:35)

Milenci a vrazi

Film vznikl podle známého románu Vladimíra Párala v roce 2004. Jeho postavy symbolizují věčný kolotoč života - draví "červení" chtějí získat vše, co mají "modří", unavení sexem, hromaděním majetku a bezduchou prací. Mladý inženýr se zaplétá s ženou ředitele továrny, jejího syna zase poblázní povrchní krasavice Magda. Hrají Zlata Adamovská, Ondřej Vetchý, Jiří Langmajer, Kristýna Kloubková a další. Režie Viktor Polesný.

(Milenci a vrazi, ČT1, Ne 20.00)

Trója

Fanynky Brada Pitta si užijí v sobotu na Primě. Hraje totiž ve velkolepém snímku na námět jednoho z nejstarších příběhů naší civilizace. Paris unesl krásnou Helenu a k tomu uloupil i poklady. To vyvolalo desetiletou Trojskou válku. Síly byly vyrovnané, až do chvíle, kdy Řekové sestrojili pověstného koně...

(Trója, Prima, So 20.00)

Anketa

Který film vás nejvíce zaujal?
Milenci a vrazi
18 %
Amadeus
48,8 %
Trója
33,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2939 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám