Hlavní obsah

Prima řeší další neúspěšný projekt. Pohlreich mizí z prestižního času

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Prima se rozhodla přeskládat svůj sobotní program. Z prestižního večerního vysílacího času stáhla po necelém měsíci pořad Česko na grilu, který moderuje Zdeněk Pohlreich. Nahradí ho osvědčená kriminálka Polda.

Upoutávka na pořad Česko na griluVideo: Prima FTV

 
Článek

„Česko na grilu sledují především mladší diváci 15–39 let, proto jsme se rozhodli pořad přesunout do pondělního prime time po seriálu Lež na pláži, který díky mladým hercům a ději cílí také na mladší publikum. Na sobotní večer, kdy se u obrazovek potkává celá rodina, nasazujeme seriál Polda, který boduje u všech věkových kategorií,“ uvedla ke změnám pro Novinky mluvčí televize Gabriela Semová.

Foto: Petr Hloušek

Šéfkuchař, gastronom a podnikatel Zdeněk Pohlreich

Jisté také je, že pořad moderovaný Pohlreichem vykazoval od začátku velmi nízkou sledovanost. Ta se navíc díl od dílu propadala.

Naopak Polda, který stojí na herci Davidovi Matáskovi a nyní sobotní čas po Česku na grilu vyplní, je pro Primu jistotou. Patří – byť reprízovaný – k nejoblíbenějším jejím pořadům posledních let.

Foto: TV Nova

Superlov, nový pořad TV Nova. Moderátorem je opět Ondřej Sokol

Co se týče sledovanosti ovládá v posledním měsíci sobotní večery Nova a její vědomostní pořad Superlov. Ten v zájmu diváků převyšoval Česko na grilu během čtyř sobotních večerů – s výjimkou toho prvního – více než čtyřnásobně. Uvádějí to data agentury ATO-Nielsen.

Propadák Eliška a Damián už se nebude vysílat v sobotu

Film

Prima v minulosti podobně přesouvala i jiný svůj projekt, do nějž vkládala velké naděje. Šlo o historický seriál Eliška a Damián. Začala jej vysílat loni v září, a to rovněž v sobotu. Po pár dílech jej přesunula také na pondělí, do méně prestižního času. Důvodem byl rovněž mimo jiné střet s dalším pořadem, který nemá v Česku dlouhodobě konkurenci, se StarDance. Formát vysílá Česká televize a letos u nás proběhne již po třinácté.

Anketa

Viděl/a jste pořad Česko na grilu?
Ano, viděl/a jsem jeden díl
8,3 %
Ano, viděl/a jsem více dílů a budu se dívat dál
3,7 %
Ne, neviděl/a jsem žádný díl
88 %
Celkem hlasovalo 15819 čtenářů.

Také tehdy Prima nahradila svůj projekt osvědčenou kriminálkou, a to Zákony vlka se Stanislavem Majerem a Lindou Rybovou v hlavních rolích.

Zdeněk Pohlreich: Zdravé jídlo je mýtus

Styl

OBRAZEM: Nezvyklé portréty slavných pomáhají dětem v nemocnicích

Kultura

Reklama

Související témata:
Pořad Česko na grilu

Výběr článků

Načítám