Hlavní obsah

Neskutečně skutečná, řekla o Metodě Markovič: Hojer manželka elitního kriminalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Je to až neskutečně skutečné. Jirka byl velký srdcař. Myslím, že by ho až dojalo, jak je to pravdivé,“ řekla po zhlédnutí posledního dílu seriálu Metoda Markovič: Hojer paní Eva Markovičová, vdova po výjimečném kriminalistovi.

Foto: Michaela Feuereislová

Petr Uhlík s plakátem k seriálu, ve kterém hraje jednu z hlavních rolí

Článek

Na platformě Voyo, kde je šestidílný seriál uváděn, se premiérově závěrečný díl vysílá v pátek. Eva Markovičová s dcerou Monikou, synem Jiřím a diváky, kteří si vydražili vstupenky, jej v předpremiéře viděla v pondělí v pražském Muzeu Policie České republiky.

Foto: Michaela Feuereislová

Eva Markovičová (uprostřed) s dcerou Monikou a synem Jiřím

Spolu s nimi se projekce zúčastnili i představitelé hlavních postav – Petr Lněnička, který hrál Jiřího Markoviče, Petr Uhlík, který ztvárnil sériového vraha Ladislava Hojera, Sarah Haváčová, jež zahrála Evu Markovičovou, Václav Neužil ml. a Adam Mišík, kteří hráli policejní vyšetřovatele, jejich seriálový šéf David Prachař a Michal Isteník, který hrál psychiatra.

Je to prostě role, říká Petr Uhlík o ztvárnění sériového vraha

TV a streaming

Kromě nich díl sledovali a poté vzpomínali na svého kolegu a přítele tři členové policejní síně slávy, bývalí elitní vyšetřovatelé Josef Lottes, Jan Štoček a Ivan Smékal a ředitel Muzea Policie ČR Radek Galaš.

Trailer – Metoda Markovič: HojerVideo: Voyo

Při vzpomínkách na Markoviče se shodli, že byl výjimečný v tom, jak s každým, i s vrahy, dokázal navázat komunikaci a dostat se do podvědomí.

„To je u vyšetřovatele velmi vzácné,“ uvedl Josef Lottes. Jan Štoček zase vzpomínal, jak spolu chytali ryby a Jiří Markovič je pak kuchal ve sprchovém koutu, který poté vypadal jako místo činu.

Foto: Michaela Feuereislová

Petr Uhlík s Petrem Lněničkou

Slavný kriminalista Jiří Markovič na seriálu spolupracoval, ale jeho vysílání se nedožil, zemřel v říjnu 2022. U policie pracoval 36 let, z toho 26 let u „vražd“, třináct let byl šéfem pražské mordparty.

Dopadl a vyšetřoval ty nejznámější sériové vrahy. Pod jeho vedením mělo pražské 1. oddělení šest let po sobě stoprocentní objasněnost vražd.

Foto: Michaela Feuereislová

Adam Mišík s Michalem Isteníkem

Za vstupenky na pondělní předpremiéru lidé utratili 63 tisíc korun. Televize Nova částku doplnila na 200 tisíc a po promítání byl předán šek Nadaci policistů a hasičů, která se snaží pomoci zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby, a policistům a hasičům těžce tělesně postiženým následkem zranění utrpěného ve službě.

Foto: Michaela Feuereislová

Václav Neužil, Adam Mišík a Petr Uhlík

RECENZE: Poctivá kriminálka a hold Jiřímu Markovičovi

TV a streaming

Reklama

Výběr článků

Načítám