Hlavní obsah

Kosmonaut z Čech s Adamem Sandlerem míří na Berlinale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z filmů, které se v únoru představí na filmovém festivalu v Berlíně - Berlinale, bude ten, který vypráví o našich dějinách, a nejen těch. Vznikl na základě knihy Jaroslava Kalfaře Kosmonaut z Čech, jež se stala před lety bestsellerem ve Spojených státech. Hlavní roli ztvárnil hollywoodský herec Adam Sandler. Film nyní představil trailer.

Trailer Kosmonaut z ČechVideo: Netflix

 
Článek

Kalfař ve svém příběhu zachycuje nejen příběh muže v nejlepších letech, ale také kus československé historie, do níž patří Státní bezpečnost, morální křivdy i dravý kapitalismus začátku 90. let, a hlavně jedno krachující manželství.

S tímhle mixem se musí vypořádat hlavní postava - Jakub Procházka (Adam Sandler). Navíc ve vesmíru, na lodi, kde má být úplně sám. Jenže možná není… Existuje prastarý tvor, jehož vidí? Anebo jsou to halucinace, před nimiž ho varovali ještě na Zemi?

Foto: Netflix

Kosmonaut z Čech

Snímek se natáčel i v Česku. Kalfař v rozhovoru pro Novinky zavzpomínal, že u toho být bohužel nemohl: „Když se natáčelo, dostával jsem krásné zprávy od Adama Sandlera, který naše hlavní město miloval. Vzhledem k tomu, že se v Praze natáčelo při covidu, nemohl jsem se ze zdravotních důvodů všeho osobně zúčastnit, což byl velice zvláštní pocit.“

Spisovatel Jaroslav Kalfař: O Kosmonautovi, USA, Netflixu, Adamu Sandlerovi a češství

Kultura
Foto: archív nakladatelství Plus

Jaroslav Kalfař: Kosmonaut z Čech

Film bude k vidění na Netflixu.

Kosmonaut z Čech

Sci-fi/drama, USA, 2024, 107 min

Režie: Johan Renck

Scénář: Colby Day

Hrají: Adam Sandler, Carey Mulliganová, Kunal Nayyar, Lena Olinová a Isabella Rosselliniová i Paul Dano

Premiéra: 1. března 2024, Netflix

RECENZE: Kalfař vyslal českého hrdinu do vesmíru

Kultura

Spisovatel Jaroslav Kalfař: Ve světě naši literaturu znají jen díky disidentům

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám