Hlavní obsah

Chceme diváky bavit, říká ředitel Televize Seznam Ivan Mikula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Mou dlouhodobě ‚srdeční‘ je pohádka S čerty nejsou žerty,“ říká o jedné z pohádek, které o Velikonocích nabídne divákům Televize Seznam, její ředitel Ivan Mikula. V rozhovoru mluví ale nejen o svátečním programu, ale také o televizních plánech na léto a o tom, že za Televizi Seznam divák platit nebude.

Foto: archiv TV Seznam

Ředitel Televize Seznam Ivan Mikula

Článek

Co přinese divákům Televize Seznam o Velikonocích?

Do vysílání zařadíme hlavně oblíbené české filmy a pohádky, které diváci důvěrně znají. Již ve čtvrtek večer uvedeme komedii Vesničko má středisková a od pátku budou postupně ve vysílání Televize Seznam následovat pohádky Princezna se zlatou hvězdou, Za humny je drak, Princ a Večernice, Pták Ohnivák a S čerty nejsou žerty.

Programové schéma dlouhodobě stojí na vysílání českých seriálů a filmů, které doplňují vybrané zahraniční tituly. Rádi bychom zopakovali úspěch z minulého roku, kdy byla Televize Seznam čtvrtou nejsledovanější televizí na českém trhu v období Velikonoc. Letošní velikonoční období čtyř dnů tak bude primárně pohádkovým, určeným pro celou rodinu.

Některé z pohádek ale diváci viděli už o vánočních svátcích. Myslíte, že jim nebude vadit vidět je po krátké pauze zase?

Období Velikonoc i Vánoc jsou pro nás výjimečná, a to jak z pohledu tvorby programového schématu, tak i z pohledu diváka a jeho vnímání nabídky televizního vysílání. V obou obdobích usedá k televizním obrazovkám nejvíce lidí a my bychom jim rádi nabídli to nejlepší z národní klasické filmové produkce, a přispěli tak k rodinné pohodě.

Pohádkové Velikonoce v Televizi Seznam: Vesničko má středisková, S čerty nejsou žerty i Princezna se zlatou hvězdou

TV a streaming

Vzhledem k tomu, že naše programové schéma je postaveno především na českém obsahu, tak i v tomto kontextu nám zařazení dlouhodobě oblíbených českých pohádek a filmů dává smysl. A pro letošní rok se nám podařilo do vysílání získat doopravdy to nejlepší z pohledu jednotlivých titulů.

Co vy osobně máte nejraději z titulů, které budete vysílat?

Mohu-li to tak říci, tak mou dlouhodobě „srdeční“ je pohádka S čerty nejsou žerty a jsem přesvědčený, že nejenom mou. Nicméně i ostatní pohádky, například Princ a Večernice nebo Princezna se zlatou hvězdou patří v naší rodině k těm nejoblíbenějším pohádkám, které si za ty roky u nás získaly velikou oblibu a bez nichž si období Velikonoc a Vánoc nedovedeme představit. Navíc máme možnost si připomenout plejádu skvělých herců a jejich hereckých výkonů.

Foto: Filmové studio Barrandov

S čerty nejsou žerty

Říkáte, že gros vaší televize je česká tvorba. Proč jste s tou vlastní skončili? Například s pořadem Moje místa. A ani nyní nic nenatáčíte. Přitom třeba váš seriál Lajna byl divácky velmi úspěšný.

Televizi Seznam se dlouhodobě z pohledu sledovanosti daří a každý měsíc v rámci meziročního srovnání roste její sledovanost a podíl na trhu. Chceme v tomto trendu i nadále pokračovat, z tohoto důvodu jsme i letos navýšili finanční prostředky na nákup kvalitních akvizičních pořadů pro vysílání. Naším cílem je získávat ten nejlepší možný obsah pro naši cílovou skupinu diváků, a to jak lokální, tak i zahraniční.

Výroba vlastních pořadů musí dávat smysl nejenom z pohledu samotného programu a vysílání, ale taktéž i z pohledu finančního. Interně máme rozpracováno více témat vhodných pro realizaci, ale můžeme je produkčně uchopit až v ten moment, kdy to ve všech směrech bude dávat smysl.

Co je nyní cílem Televize Seznam a na co se diváci, až skončí Velikonoce, mohou těšit?

I nadále se chceme držet námi nastavené strategie v rámci koncepce programového schématu, jelikož se nám daří zvyšovat sledovanost. Intenzivně nejenom zde u nás v České republice, ale i v zahraničí jednáme o nákupu licencí k divácky atraktivním titulům. Jak jsem již zmínil, meziročně stále navyšujeme rozpočet pro nákup těchto pořadů. Nechceme již tento rok v rámci programového schématu dělat větší programovou změnu, jelikož by to právě z pohledu růstu Televize Seznam ani nedávalo smysl.

Chtěl bych být jako trenér Hrouzek, vyznal se autor seriálu Lajna Petr Kolečko

Film

Ve vysílání se tak i nadále každé úterý a čtvrtek objeví české filmy, například populární filmová trilogie o rodině Homolkových, poetické Postřižiny, ale i série detektivek s majorem Kalašem v podání skvělého Rudolfa Hrušínského.

Ze zahraniční produkce uvedeme francouzské akční komedie Drž hubu, Wasabi, Taxi 2, Taxi 3 a další. Nadále se diváci mohou těšit na další příliv komedií dvojice Bud Spencer a Terence Hill, které doplní české a zahraniční seriály. Pátek zůstává věrný atraktivním zahraničním filmům.

A na co určitě nesmím zapomenout, odpolední vysílání bude stále patřit velice úspěšným reality show, jako jsou například Zahradní proměny, ale i nové hobby show Domov pro tebe a Proměny víkendových domů.

Foto: archiv, Právo

Princezna se zlatou hvězdou

Vysílali jste také seriál Synové a dcery Jakuba Skláře. Byl divácky úspěšný?

Uvedení seriálu na obrazovkách Televize Seznam mělo pozitivní odezvu od našich diváků, což se odrazilo ve velmi dobré sledovanosti seriálu v celém průběhu jeho vysílání. Vzhledem k tomu úspěchu počítáme s tím, že tento seriál budou mít diváci možnost ve vysílání opět vidět, a to již velice brzy, od začátku června letošního roku.

Když jste se přiblížil k prázdninám… Budete opakovat jako ostatní televize?

Ani o letních prázdninách nepolevíme a nebudeme vybočovat ze zavedeného programového schématu. Některé televize schéma na léto mění, nicméně my jsme letos do nákupu televizního obsahu investovali meziročně ještě vyšší finanční prostředky. Máme tak možnost i v rámci prázdninového období do vysílání zařazovat kvalitní pořady, na které jsou naši diváci v rámci programového schématu v průběhu celého roku zvyklí.

Chceme diváky v letním období prostřednictvím našeho vysílání především dobře bavit a přejeme si, aby se k našemu vysílání rádi vraceli. Uvedeme české komedie s hvězdami stříbrného plátna, sérii krimi filmů s radou Vacátkem a nově jsme nakoupili do nedělního prime time klasické zahraniční filmy s Jane Fondovou, Clintem Eastwoodem, Robertem Redfordem, Audrey Hepburnovou a dalšími populárními herci. Zahraniční filmy novější produkce budou pokračovat v pátečním slotu.

Počítáte výhledově se zpoplatněním Televize Seznam?

Televize Seznam bude i nadále volně dostupná našim divákům na všech standardních distribučních kanálech. O jejím zpoplatnění neuvažujeme. Nadále chceme všem divákům nabízet naše vysílání zcela zdarma a v co nejvyšší možné kvalitě. Televize Seznam je tak na všech distribučních platformách dostupná v HD rozlišení.

Na ostatních televizích jsou diskusní pořady s politiky, nedávno se k takovému vrátila televize Nova. Počítáte s něčím podobným?

Z vlastní zkušenosti víme, že zájem diváků o podobný typ pořadů v rámci televizního vysílání stále klesá, a není to jenom v rámci České republiky, ale i zahraničí. Díky rozvoji internetu a jeho dostupnosti si lidé témata týkající se zpravodajství či publicistiky velice snadno a rychle zjistí v průběhu celého dne ve svých mobilních telefonech.

My se chceme i nadále soustředit na to, aby diváci v rámci vysílání Televize Seznam našli atraktivní pořady, u kterých se primárně budou společně se svými rodinami dobře bavit.

Herec Štěpán Kozub: Strachu se nedá moc čelit, jen se mu vysmát

Kultura

Hana Vagnerová o seriálu Lajna: Denisce se zaviklal svět

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám