Hlavní obsah

TV Barrandov odvysílá seriál Třicet případů majora Zemana

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Major Zeman v podání herce Vladimíra Brabce se znovu vrací na české televizní obrazovky. Seriál Třicet případů majora Zemana, který budí u některých diváků politické vášně, odvysílá tentokrát TV Barrandov. Začíná v neděli 4. října od 21.45 hodin.

Foto: Reuters

Major Zeman

Článek

Televize to uveřejnila ve svých programových plánech zasílaných TV časopisům. U oznámení vysílání seriálu doplnila větu: „Neztotožňujeme se s postavami ani s příběhem, který zobrazuje tento seriál.“

„Zeman“ se točil v letech 1974–1979, jeho režisérem byl Jiří Sequens. Děj se odehrává mezi léty 1945–1973, hlavní postavou je příslušník SNB Jan Zeman. Ten se vyskytuje v každém díle a postupně se v seriálu vypracuje z civilisty až na náčelníka pražské kriminálky. Seriál vznikal v době hluboké normalizace k 30. výročí vzniku SNB. Jeho cílem bylo propagovat a obhajovat činnost bezpečnostní aparátu socialistického Československa.

Reklama

Výběr článků

Načítám