Hlavní obsah

Trump v seriálu. Ztvární ho kouzelník z Harryho Pottera Gleeson

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký prezident Donald Trump se objeví v hraném seriálu ze světa politiky podle memoárů bývalého šéfa FBI. Bude ho hrát irský herec Brendan Gleeson, kterého si diváci ještě mohou pamatovat jako kouzelníka Alastora 'MadEye' Moodyho ze série Harry Potter.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Prezident Donald Trump

Článek

Gleeson se kromě Harryho Pottera objevil také ve Statečném srdci s Melem Gibsonem nebo ve snímcích Gangy New Yorku, 28 dní poté, Návrat do Cold Mountain, Království nebeské, Troja, V Bruggách, Pomáhat a chránit, Na hraně zítřka a V srdci moře.

Bývalého šéfa FBI Jamese Comeyho, který sepsal předlohu k seriálu, ztvární Jeff Daniels. Na scénáři kutá tým autorů vedený Richardem Jewellem a Billyn Rayem. Natáčet by se mělo už v listopadu a sérii uvede CBS a Showtime.

„Je těžké si představit větší herecký úkol než hrát Donalda Trumpa. Musíte být výrazní a mít zvláštní druh dynamiky... Musíte být fantasticky talentovaný a koukatelný,“ řekl Ray k protagonistovi série, ze kterého je nadšený.

Foto: Universal Pictures

Brendan Gleeson

James Comey byl uveden do funkce ředitele FBI bývalým prezidentem Barackem Obamou v roce 2013. Poté, co nastoupil Donald Trump, byl poměrně rychle vyhozen. Jeho kniha později odhalila zajímavé zážitky z nejvyšší americké politiky. Zkoumá etiku vůdců, jejich rozhodování a schopnosti. Autor měl nejlepší informace o Georgi Bushovi, Hillary Clintonové i o Trumpovi a jeho vztazích s Ruskem.

Trump se podle něj chová jako mafiánský boss a chtěl by zrušit jasnou hranici mezi politikou a bezpečnostními složkami. Uvedl, že na něj tlačil kvůli vyšetřování ruské role v amerických volbách.

„Nevěřím na příběhy, podle nichž je mentálně neschopný nebo v rané fázi demence. Člověk, který se k ženám chová jako ke kusu masa, jenž soustavně lže a po Američanech chce, aby mu to věřili, není z morálního hlediska vhodnou osobou na výkon úřadu prezidenta Spojených států,” řekl Comey v jednom rozhovoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám