Hlavní obsah

Trio Konk Pack tvoří špičky scény improvizované hudby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mezinárodní trio Konk Pack, které vystoupí v úterý v pražském klubu Punctum, tvoří špičkoví muzikanti ze scény improvizované hudby. Na lap steel kytaru v něm hraje veterán alternativní hudby Tim Hodgkinson.

Foto: Rachot/Sergei Kolosov

Trio Konk Pack

Článek

Britský multiinstrumentalista Hodgkinson byl u vzniku skupiny Henry Cow, která stála na počátku sedmdesátých let u zrodu alternativního rocku. Později se tento hráč na saxofon, klarinet a klávesy objevil v postpunkových The Work, kteří měli přesah až k industriálu. Spolupracoval také s u nás dobře známým tuvijským hrdelním zpěvákem Gendosem Chamzyrynem.

V Konk Pack, kteří vznikli v roce 1997, se Hodgkinson věnuje totální improvizaci. Dalším členem tria je německý syntezátorový mág Thomas Lehn, který v České republice vystoupil s kapelou Thermal.

Posledním členem je bubeník Roger Turner, ten se hodně věnoval spojení bicích nástrojů s elektronikou, ale také spolupracoval se saxofonistou Lolem Coxhillem a americkou zpěvačkou Annette Peacockovou.

Konk Pack ukazují, kam až se lze dostat při totální improvizaci, jak lze pracovat s chaosem a vytvářet působivé struktury, které pracují s kontrastem a dynamikou, se spojením hudebních a nehudebních zvuků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám