Hlavní obsah

Trailer. Vorel, Hanák, Polívka a Holubová vyrážejí do kin v Cestě domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skutečné historky a příhody se staly základem pro nový film režiséra Tomáše Vorla Cesta domů. Navazuje jím volně na své předchozí snímky Cesta z města a Cesta z lesa. Do kin vstoupí 9. září. „Situace z filmu jsou odpozorované. Při psaní mi pomáhali sedláci, lesníci a myslivci, takže je to kolektivní dílo,“ říká režisér.

Cesta domů, trailer

 
Článek

Tvrdí, že by místy scénář ani nevymyslel, kdyby se historky nestaly jemu nebo jeho známým. Třetím filmem ukončuje trilogii, v níž završí osudy svých postav. Před kameru se tak znovu postavili Tomáš Hanák, Barbora Nimcová a Bolek Polívka spolu s Evou Holubovou.

Foto: Bonton Film

Cesta domů, nový film režiséra Tomáše Vorla.

Představují dva páry: jeden, co přišel na vesnici z města, druhý, který je se zdejší krajinou pevně spjatý. Ve snímku se objeví ale i jiné zajímavé osobnosti, třeba Milan Šteindler v roli vypečeného předsedy myslivců nebo Dominika Elischerová, známá ze sociálních sítí jako Mína.

Na vesnici s bitcoiny

Vorel se při natáčení vrátil do okolí Rabštejna nad Střelou. Odtud zároveň pochází i samotný scénář k filmu.

Foto: Bonton Film

Cesta domů, nový film režiséra Tomáše Vorla. Obsadil do něj mimo jiné Lucii Šteflovou, její dceru a Tomáše Hanáka.

„Chtěli jsme natáčet na stejném statku jako předchozí „Cesty“. Ale majitel usedlosti se odstěhoval a prodal to všechno mladíkovi, který ji hodlá přestavit na render farmu. Do stodoly navést počítače a těžit tam bitcoiny, protože je tam levný proud. Takže jsme tuto situaci rovněž začlenili do našeho scénáře," prozrazuje Vorel a pokračuje: „Nebo dvě z hlavních postav slezou z posedu chvíli před tím, než přijde bouřka a udeří do něj blesk. Může se to zdát nepravděpodobné a přehnané, ale tuhle příhodu mi vyprávěl místní myslivec, já ji dal do scénáře přesně tak, jak mi líčil, jen jsem do ní obsadil naše postavy.“

Doplnil, že chce stihnout premiéru snímku do švestek, protože se z ní pálí slivovice. A i ona ve filmu hraje důležitou roli.

 Ke stažení zdarma

Samotné natáčení trvalo jeden a půl roku, což byl záměr. Filmaři chtěli zachytit všechna roční období. Štáb tak mimo jiné čekal, až uzraje pšenice, až vykvete řepka, až napadne sníh...

Foto: Bonton Film

Cesta domů, nový film režiséra Tomáše Vorla. Na snímku s Evou Holubovou.

„Uvidíte v něm růst i mou malou dceru. Nejdřív jsem nechtěla, aby ve filmu hrála, ale přesvědčilo mě to, že budu mít na tohle její období krásnou vizuální památku,“ podotýká další z filmových hrdinek Lucie Šteflová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Herečka Lucie Šteflová

Režisér ji totiž přemluvil k tomu, aby do role svého filmového dítěte „zapůjčila“ vlastní dceru Emu. „Rostla nám před očima,“ podotýká k tomu Vorel.

Premiéra Cesty domů je naplánována na 9. září.

Vracejí se Hanák i Polívka. Vorel Cestou domů uzavře trilogii

Film

Oba Vorlovy předešlé filmy Cesta z města a Cesta do lesa jsou stále zdarma a legálně k vidění na YouTube kanále Vorel Film, kde mají dohromady již přes tři miliony zhlédnutí.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám