Hlavní obsah

Tisíce fanoušků. V O2 areně se zase koncertovalo. Podle pravidel

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po roce a půl trvající covidové pauze se v pátek večer a poté i v sobotu a v neděli znovu otevřela na kulturní akce pražská O2 arena. Tři naplánované koncerty tam odehrála česká skupina Queenie, která má v repertoáru písničky britských Queen a své koncerty připodobňuje jejich.

Foto: Petr Horník, Právo

Někteří návštěvníci koncertu měli doklady o bezinfekčnosti vytištěné, další využili aplikace v mobilu.

Článek

Díky podmínkám pro rozvolnění kultury je už možné uskutečnit koncerty pro plnou kapacitu haly, v případě O2 areny tedy ke stání i sezení. V pátek na Queenie zamířilo téměř třináct tisíc diváků, kteří prošli bezpečnostní kontrolou.

„Obvykle lidi začínáme pouštět do haly hodinu a půl před začátkem. Tentokrát to byly dvě hodiny,“ řekla Právu Eva Hromádková z pořádající agentury Bestsport.

Vstup byl umožněn prvním třem tisícům příchozích osob s potvrzením o očkování proti covidu-19, negativním testem či potvrzením o prodělané nemoci. Zbylá místa doplnili další návštěvníci s očkováním nebo s potvrzením o prodělané nemoci, či návštěvníci s testem. Pořadatelé přitom museli dohlédnout, aby ti s testem netvořili více než padesát procent zbývající kapacity.

Jdete na koncert nebo na fotbal? Bezinfekčnost bude už na vstupence

Domácí

„Jedná se o odložené koncerty, někteří diváci na ně mají lístky už rok a půl. Tehdy nevěděli, jaká bude situace. Jejich bezinfekčnost tedy zjišťujeme až na místě. Děláme to s pomocí takzvaných clickerů, které používají například letušky. Ne všichni totiž mají svá potvrzení v mobilu, někteří přijdou s vytištěným papírem. Lidi počítáme průběžně a je na nás, abychom je rozdělili podle nastavených pravidel,“ upřesnila Hromádková.

„Jsme samozřejmě připraveni řešit případné problémy na místě, to kdyby se někteří lidé do uvedených počtů nedostali. Naštěstí jsou koncerty Queenie tři, takže bychom je mohli pozvat na jiný,“ dodala.

Z tisíců stovky, plošné očkování se chýlí ke konci

Domácí

Aby diváci nepřicházeli ke vchodům v davu, nýbrž v řadě za sebou, umístili pořadatelé před vstupy do haly šikany. Lidé nejprve prošli kontrolou týkající se proticovidových opatření a následně pokračovali k bezpečnostním rámům a kontrole vstupenek.

„Otevřeli jsme maximum vchodů,“ sdělila Hromádková. „Na sociálních sítích jsme fanoušky předem upozornili, aby počítali s možnou časovou prodlevou a přišli raději včas.“

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám