Hlavní obsah

Tipy zpěváka Vypsané fixy

Právo, jak, jaš

Zpěvák a kytarista skupiny Vypsaná fixa, uvádí, co jej zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou album Olympiku Stejskání a kniha Suma tibetského písemnictví.

Foto: Pavel Urban
Článek

Tipy Márdiho

Čtu: Galapágy od Kurta Vonneguta. Dobrý, pohoda, líbí se mi to.

Poslouchám: Živák skupiny Priessnitz, Playlist. Dostal jsem ho v mp3 a také se mi líbí. Zaujal mě i koncert skupiny Znouzectnost. Teď s nimi pořád hrajeme, tak je mám dost naposlouchané.

Viděl jsem: Dívám se na zajímavý seriál Uneseni. Běží ve čtvrtek od osmi na ČT1 a je to takový sci-fi příběh od Stevena Spielberga. Baví mě.

Internet: Používám ho často. Nejvíce chodím na hudební servery, kde chytám aktuality. Na naše stránky píšu krátké povídky o dvou borcích, kteří jezdí po festivalech.

Olympic: Stejskání

Slavná česká skupina Olympic si udělala radost a nahrála nové verze slavných i méně slavných balad a prý rockových šansonů. Z druhého soudku je snad jen písnička Bon Soir Mademoiselle Paris, ale čert vem škatulky. Olympic dnes hraje staré hity jinak, s ohledem na své instrumentální dovednosti. Pokud nebudou posluchači vyhovovat, může sáhnout po starých nahrávkách. Čin v podobě Stejskání si Olympic po tolika letech může s klidným srdcem dopřát. Nelze přece hrát dokola pár akordů.

Best I.A., 70:55

Josef Kolmaš: Suma tibetského písemnictví

Všem českým buddhistům Josef Kolmaš vzkazuje, že není jenom Jádro transcendentální moudrosti z Kandžuru, že není jen Tibetská kniha mrtvých, že není jen velký tibetský básník Milaräpa, ale že existuje i tibetská lidová poezie. A kdeže v ní je chmurný patos středoevropských zásnub s buddhismem? "Poprvé jsem se s tebou milovala / tam na stráních Ngori. / Pražádný o tom neví, / jen květiny, ptáci, hory."

Argo, 379 stran

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám