Hlavní obsah

Tipy Jiřího Hodiny

Novinky, aš, jaš, kč, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a houslista Marcipánu Jiří Hodina uvádí, co jej v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou sólové album Iana Andersona a výstava současného chorvatského umění Action.

Foto: Petra Hnátková

Slavnostní přestřihnutí pásky a spuštění ostrého provozu operačního střediska karlovarské záchranky.

Článek

Tipy Jiřího Hodiny

Čtu: Začíná akademický rok a tak čtu literaturu týkající se gregoriánského chorálu. Jinak rád čtu ruské autory díla z okruhu Demla a Březiny, k nimž mám vztah.

Poslouchám: V poslední době středověkou polyfonii z 12 - 14 století.

Viděl jsem: Snímek Přísahám s Jackem Nicholsonem. Je to zfilmovaný Dürrenmatt. Moc se mi líbil.

Internet: Používám jen na odesílání emailů a občas taky ke šmírování kolegů, kde hrajou.

Ian Anderson: Rupi´s Dance

Zpěváku a šéfovi britské skupiny Jethro Tull jdou sólová alba k duhu. Narozdíl od domovské kapely na nich vyhlíží svěže, až trochu rebelantsky. Na novince je to obzvlášť patrné. Jako autor vychází z fúze keltské a anglické lidové hudby, blues a jazzu. Nabízí obyčejné venkovské písničky, jejichž nálada je podmanivě romantická, a odzbrojuje zvukem magické flétny. 

Universal Music, 55:50

Action

Výstava současného chorvatského výtvarného umění představí aktuální díla šesti umělců  (Vlasta Delimar, Željka Gradski - Galić, Andreja Kulunčić, Vlado Martek, Tomo Savić - Gecan a Slaven Tolj), kteří patří k různým generacím od střední až po nejmladší. Všichni žijí a pracují v přetrvávající poválečné nestabilitě. Vyjadřují se rozličnými médii, tradiční kresbou a objekty, anebo i performancemi a billboardem. V doprovodném programu re: Solution se představují i video projekty

Galerie Home, Praha, 17.10. - 23.11.

Galerie Home, Praha, 17.10. - 23.11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám