Hlavní obsah

Tipy Jindřicha Kletvíka

Novinky, Lenka Horáková, Jaroslav Špulák, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Keramik Jindřich Kletvík prozrazuje, co ho v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou debutové album skupiny Kings Of Leon a film Woodyho Allena Celebrity, který uvádí ČT2.

Foto: Zdroj.NDM

WAGNER OSTRAVA 2013

Článek

Tipy keramika Jindřicha Kletvíka

Čtu: Teď jsem se zabral do životopisu režiséra Weise. Píše tam o zajímavých lidech, hlavně o "národních umělcích." Nebere je však jako jedince vyznamenané politikou, nýbrž jako skutečné osobnosti. Nesmím ani zapomenout na skvělou knihu Honzy Kačera Jedu k mámě.

Viděl jsem: Vloni jsem si nenechal ujít unikátní výstavu Toyen. V poslední době jsem byl na Sopkovi, kde byl ukázán průřez jeho pozoruhodným dílem.

Poslouchám: Mám prakticky neustále puštěné rádio Classic, kde kromě klasiky hrají i jazz. Současně jsem takový ten rádiový šílenec, který stále přelaďuje a zkouší nové a nové stanice.

Internet: Toto médium nepoužívám. Mám doma ještě stále ten starý bakelitový telefon s těžkým sluchátkem a dál jsem se zatím nedostal.

Kings Of Leon: Youth & Young Manhood

Čtyři bratři Followillovi z amerického Nashvillu debutují s albem vedeným v duchu alternativní country hudby spojené s garážovým rockem. Moderní vliv šedesátých let kolem nich neprošel bez povšimnutí, i když v jejich podání vyhlíží spíše jako berlička pro obhajobu šedých instrumentálních výkonů a přílišného příklonu k provokativní kostrbatosti, která se albem line jako pověstná červená nit. Ve Spojených státech jsou objevem roku, Evropa si na ně zatím jen zvyká.

BMG, 46:06

Celebrity

Jízlivě ironická komedie Celebrity, jejíž autorem je "nejznámější neurotik na světě", scenárista a režisér Woody Allen, se trefuje do oblíbenců davu: filmových hvězd a populárních osobností. V komedii z roku 1998 však Allen sám nevystupuje, hlavní roli neúspěšného spisovatele a novináře svěřil Kennethu Branaghovi. Jeho Lee Simon, kterého hraje s některými typickými gesty a intonací Woodyho Allena, je typicky zmatený hrdina. Právě se mu rozpadlo manželství a on bez rozmyslu navazuje nejrůznější milostné známosti, s pocitem, že mu život proklouzává mezi prsty. Protože zůstává propojen se světem manhattanské smetánky, film se většinou odehrává na večírcích a při nejrůznějších společenských událostech, mezi celebritami smyšlenými, ale i skutečnými (na plátně se objeví například Donald Trump). Většinu postavy hrají známí holywoodští herci: například Leonardo Di Caprio poživačného mladého herce, Judy Davisová uťápnutou manželku a Winona Ryderová začínající herečku.

ČT 2, 8. září, 21.30

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám