Hlavní obsah

Tipy Fera Feniče

Právo, zaj, cg, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový a televizní režisér Fero Fenič uvádí, co jej zaujalo v poslední době v kultuře. Redakčními tipy jsou nové album rockové skupiny Nickelback a básně pro děti Jiřího Žáčka Nesedejte na ježka.

Foto: Petr Litera

exkurze v továrně HP-Foxconn

Článek

Tipy Fera Feniče

Čtu: Ke čtení něčeho jiného, než jen novin a časopisů, se dostávám pouze přes víkend, kdy mám více klidu. Právě mám rozečtenou knihu košického rodáka Sandora Máraie Svíce dohořívají, kterou se chystá zfilmovat Miloš Forman. Naposled jsem si koupil ještě Imre Kertésze Člověk bez osudu a Vytouženou minulost od Leily J. Rupp.

Poslouchám:  Nadchl mně koncert Radůzy v Balbínově poetické hospůdce na Vinohradech. Vřele doporučuji! Doma jinak poslouchám hodně široké spektrum, snad vše, kromě dechovky. Nejvíce různé oldies.

Viděl jsem: V Galerii hlavního města Prahy výstavu Umělecké besedy 1863-2003. Moji fantazii nejvíce jitří Zdeněk Sýkora, a tak i když zde má jenom jeden obraz, potěšil mě hlavně on.

Internet: Používám denně, v práci se bez něj neobejdu, i při pobytech v zahraničí na něm denně čtu aspoň aktuální zpravodajství. Asi za dva týdny by se měly objevit na internetu i moje autorizované stránky www.ferofenic.cz, kde bude vyčerpávajícím způsobem zachyceno vše, co se týká mé tvorby.  

Jiří Žáček: Nesedejte na ježka

Víte, proč není dobré sedat na ježka? Oni totiž: "Ježkové jsou nebezpeční, povídala Anežka."  Bohatě ilustrovaná kniha určená dětem od šesti let připomíná Žáčkovo umění vtipných a laskavých básniček, pohádek, hádanek, doplňovaček a bajek. Čtenář se také dozví, proč nemá buben uši. No přece, aby mu ze samého rámusu nepopraskaly ušní bubínky. A víte, kdo je ten divný muzikant, který nehraje, když ho nebiješ? No přece také buben. 

Fragment, ilustrace Lucie Dvořáková, 96 stran

Nickelback: The Long Road

Talent kanadské čtveřice Nickelback je v Evropě neustále přehlížen, vyjma světového hitu How You Remind Me z roku 2001. Pravda, tak silné skladby na novince nejsou, nicméně je pohlazením pro srdce hledačů moderní rockové agrese spojené s aranžérskou chytrostí. Kytarové záseky vysloveně dráždí, je v nich neslýchaná bravura. Jemný, jako by se v prostoru rozprostírající hlas Chada Kroegera korunuje chytrou kolekci bez hitu. 

Universal Music, 40:34

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám