Hlavní obsah

Tipy Evy Pilarové

Novinky, jaš, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Eva Pilarová uvádí, co ji v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy remixové album písní Mariah Carey a sólová deska Aleše Brichty Anděl posledního soudu.

Foto: Vratislav Konečný

letoun na fotce v pozadí Arado

Článek

Tipy Evy Pilarové

Čtu: Zaujala mě kniha, která asi mnoha lidem utekla. Jmenuje se Prostě zabil jsem svého otce. Je to svědectví sestry pana Odložila o tom, kterak ho zabil vlastní syn.

Poslouchám: Mám strašnou spoustu desek a další si kupuji, protože mám hudbu ráda a protože čas od času vysílám ráno v Českém rozhlasu. Nedávno jsem si zakoupila pět cédéček s americkou country hudbou a byla jsem překvapena, jak je to stylově různorodé. U nás se neustále škatulkuje, v Americe ne.

Viděla jsem: Přestože mám kino přes ulici, nechodím tam. Jsem pohodlný člověk, který si rád sedne, dá nohy na stůl a kouká na televizi. Strašně mě vzal seriál o jazzové hudbě, který běží na druhém programu. Ovšem koukám i na seriály a telenovely, přiznávám bez mučení. Udělám při tom ale spoustu práce.

Internet: Dodnes ho nemám zapojený a všechno to vázne na tom, že potřebuji natáhnout linku z jedné místnosti do druhé. Snad se mi ho podaří do konce roku zprovoznit. Svou stránku zatím nemám.

Aleš Brichta: Anděl posledního soudu

Zpěvák Brichta rozpustil skupinu Grizzly, se kterou působil po svém odhodu od Arakainu, a věnuje se pouze sólové dráze. Nové album jej zastihuje ve slibné formě: Brichta mísí klad svých předešlých desek a arakainovského přístupu. Nabízí chytlavé hymnické skladby (Zemřít je nepovinný, Květinový děti) a povětšinou lepší kapitolu svých textů. Navíc má charakteristický hlas, který dostává jen to, na co stačí.

Popron Music, 53:28

Mariah Carey: The Remixes

Své největší hity dala americká popová zpěvačka Mariah Carey k dispozici remixérům, kteří je vzali, podrobili hluboké sondě a předělali k obrazu svému tak, aby zachovali cosi z originálu a byli přitom... originální. Hitové písně přímo sváděly k nejrozšafnějším pokusům, pročež je na dvojalbu ke slyšení taneční, drum´n´bassová, hiphopová i moderně soulová podoba původních verzí. Povětšinou ale posluchač pozná, ze které strany hudební barikády Mariah Carey přišla.

Sony Music/Bonton, 78:20 a 62:19

Související témata:

Výběr článků

Načítám