Hlavní obsah

Tipy dne

Novinky, Jaroslav Špulák, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Literární tipem dne je kniha Louise de Berniého Rudý pes a hudebním album Home americké dívčí countryové skupiny Dixie Chicks, které je nominována na pět cen Grammy.

Článek

Louis de Bernié: Rudý pes

Autor populárního válečného příběhu Mandolína kapitána Corelliho nabízí komorní příběh australského psa a jeho pána Johna, kteří zažívají různá dobrodružství Tedy hlavně rudý ovčácký pes. Jeho touha po volnosti nekončí smrtí ´pána´ Johna, získal absolutní svobodu a nehodlá se jí vzdát. Tedy jen do chvíle, když by dokázal najít nového ´pána´. Vyprávění o psu je však zejména čtivým příběhem o lidech, jde o podobenství.

překlad Viktor Janiš, BB art, 119 stran

Dixie Chicks: Home

Americké ženské trio Dixie Chicks utváří podobu současné americké countryové hudby. Své šesté album Home vydalo již loni v září. K nám se nyní dostává se zpožděním poté, co se kapela zviditelnila v nominacích na nejrůznější výroční ocenění. Není divu, deska debutovala na prvním místě americké countryové hitparády a na špici se drží dodnes. Jistě i z toho důvodu, že nabízí tolerantní snoubení country s prvky popu a výborně vystavěné vokální linie. Pozoruhodná je její produkce, která správně usoudila, že tucet skladeb je tak akorát.

Sony Music/Bonton, 51:40

Reklama

Výběr článků

Načítám